Henriksson: Regeringen borde skämmas

Svenska folkpartiets ordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson är bestört över att regeringspartierna i dag röstade ner förslaget om omfattande jour för Vasa centralsjukhus.

Enligt Henriksson är det tydligt att de österbottniska patienternas rättigheter inte väger tungt för regeringen.

– Regeringspartierna borde skämmas. Beslutet om Vasa centralsjukhus görs samtidigt som Europarådet ger Finland bakläxa för att de svenskspråkiga patienternas rättigheter inte förverkligas i praktiken. Rätten att få vård på svenska är uppenbarligen inte viktig för regeringen. Det är skamligt, säger Anna-Maja Henriksson.

– All fakta talar för att Vasa centralsjukhus borde få omfattande jour. Regeringspartierna väljer att ignorera detta. Det är ett tecken på mycket rå maktpolitik från regeringens sida. Det visar också att Centern, Samlingspartiet och De blå struntar i Österbotten. Vi i SFP kommer att göra allt vi kan för att Vasa centralsjukhus ska få omfattande jour efter nästa riksdagsval.

SFP:s riksdagsledamot Veronica Rehn-Kivi gjorde ett ändringsförslag i riksdagens social- och hälsovårdsutskott om att Vasa centralsjukhus ska få full dygnet runt-jour. Regeringspartierna röstade ner Rehn-Kivis ändringsförslag på torsdagsmorgonen.

SFP i Österbotten: vår politik behövs mer än någonsin

Social-och hälsovårdsutskottet röstade ner Veronica Rehn-Kivis förslag om att ge Vasa centralsjukhus omfattande jour. Ett enat Österbotten behövs mer än någonsin.

Läs föregående artikel

Regeringspartierna körde över Vasa centralsjukhus

Jag hade hoppats att förnuftet ändå hade segrat gällande Vasa centralsjukhus. Tyvärr körde regeringspartiernas representanter över mitt ändringsförslag, säger Veronica Rehn-Kivi.

Läs följande artikel