SFP i valförbund med Samlingspartiet i Sastamala

SFP:s Samkrets r.f. undertecknade på lördagen 13.2 ett kontrakt om valförbund med Samlingspartiet i Sastamala, som är i kraft tillsvidare. SFP ställer i Sastamala upp en kandidat och bildar valförbund med Samlingspartiet. i enlighet med valresultatet bildar SFP och Samlingspartiet en gemensam fullmäktigegrupp.

SFP:s kommunalvalskandidat i Sastamala är ekonomie magister Wilhelm von Nandelstadh som flyttat till Sastamala för några år sedan. Von Nandelstadh är ursprungligen från Helsingfors. Detta kommunalval är hans första. Politiken är dock inte främmande för honom. Han har tidigare varit medlem av SFP:s partifullmäktige.

– Jag vill för min egen del lyfta fram Sastamalas positivitet och tro på framtiden genom utveckling, säger von Nandelstadh.

– En av Sastamalas utmaningar är att skapa intressanta förutsättningar för industriella investeringar. Dessutom är det viktigt att säkra att de unga mår bra och att de också stannar i Sastamala eller flyttar tillbaka efter studierna, von Nandelstadh fortsätter.

Under underteckningstillfället på Toivonkulma sade kommunorganisationens ordförande  Jukka Pusa att valförbundet med SFP är naturligt för det första i och med att båda partierna har liberala värderingar och för det andra finns det en lång tradition av valförbund i Birkaland mellan SFP och Samlingspartiet, exempelvis i Tammerfors.

Riksdagsledamot Arto Satonen konstaterade att vårens kommunalval är det första valet för det nuvarande Sastamala där SFP är representerade. Under flera årtionden har partiet inte haft kandidater i kommuner som idag är Sastamala. Arto Satonen fungerar som Samlingspartiet fullmäktigegruppens ordförande och ser fram emot att valförbundet ger ett betydande tillägg i kommunalpolitiken.

Adlercreutz välkomnar familjeledighetsmodellen: Den kräver också en attitydförändring

Idag presenterades regeringens modell för den kommande familjeledighetsreformen. Svenska riksdagsgruppens ordförande Anders Adlercreutz gläds över att reformen går framåt och att modellen möjliggör en jämnare fördelning av ledigheterna föräldrarna emellan.

Läs föregående artikel

Strand: Stimulanspaketet ger Finland nya möjligheter

För Finland och hela Europa är det livsviktigt att vi får ekonomin på fötter igen. Detta betonade riksdagsledamot Joakim Strand (SFP) i Svenska riksdagsgruppens gruppanförande i interpellationsdebatten om Finlands deltagande i EU:s återhämtningspaket på tisdagen.

Läs följande artikel