SFP på Helsingfors Pride!

SFP, Tankesmedjan Agenda, Svensk Ungdom och Svenska Kvinnoförbundet samt Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs ordnar program under prideveckan:

Onsdag: 29.6 kl 15.00-18.00: Parkhäng med Svensk Ungdom

Torsdag: 30.6 kl. 18.00-20.00: Från barrikad till lag – så blir mänskliga rättigheter till! 

Fredag 1.7 kl. 13.00–16.00: Blomsterkransverkstad med fotohörna

Lördag: 2.7 kl. 9.00 Frukost + Prideparad i Helsingfors – Gå i paraden med SFP!

 

Prideparad i Helsingfors – Gå i paraden med SFP!

Lördag 2.7

Anmäl dig till frukost + parad här: https://www.lyyti.fi/reg/SFPxPRIDE 

Lördag 2.7 ordnas det prideparad i Helsingfors. SFP är officiell samarbetspartner och har ett eget block i paraden. Du är hjärtligt välkommen med att fira Finlands största evenemang för mänskliga rättigheter med oss. Mera information om Helsingfors Pride hittar du på adressen: https://pride.fi/ 

För att orka hela dagen bjuder vi på frukost på SFP:s partikansli på Georgsgatan 27 vån. 6 kl 9.00 därifrån går vi till samlingen vid senatstorget kl. 10.30. Du kan även komma rakt till Senatstorget! 

Paraden startar kl. 12.00 från Senatstorget och anländer ca. 13.00 till Brunnsparken där SFP har ett eget tält på plats. 

Vi har regnbågsflaggor och det finns möjlighet för ansiktsmålning under frukosten och i Brunnsparken. 

Välkommen med! 

 

Prideparad

Lördag 2.7.2022

Frukost på Georgsgatan 27 vån. 6 kl. 9.00 

Samling vid Senatstorget kl. 10.30

Paraden startar kl. 12.00

Vi anländer till Brunnsparken från och med kl. 13.00

Paradens beräknade längd är 2,8 km

 

Från barrikad till lag – så blir mänskliga rättigheter till! (och ja, vi måste fortsätta jobba med dessa frågor)

Torsdag: 30.6 kl. 18.00-20.00

Anmäl dig här: https://www.lyyti.fi/reg/Fran_barrikad_till_lag

Mänskliga rättigheter kommer inte till av sig själv – det räcker inte med att vi skriver in dem i lagen, utan vi måste även se till att de upprätthålls och uppdateras.

Just nu ser vi tendenser på att konservativa och populistiska krafter försöker röja grundläggande rättigheter som kvinnans självbestämmanderätt (USA) och HLBTIQA+ personers rätt till existens (Polen & Ungern).

På torsdag 30.6 kl. 18 på Luckan diskuterar tankesmedjan Agenda om hur mänskliga rättigheter går från idé till verklighet, och vad som krävs för att hålla frågorna aktuella.

Med i diskussionen bland annat  Leo R. Hertzberg, ordförande för Seta på 1970-talet, riksdagsledamot Eva Biaudet, samt Ted Urho, verksamhetsledare för tankesmedjan Agenda. Diskussionen modereras av Larrie Griffis, kulturproducent på Luckan i Helsingfors. Diskussionen ordnas i samarbete med SFP i Helsingfors.

Borgarsdóttir Sandelin till partiledarmöte i Bryssel

Den politiska grupperingen av liberala partier i Europaparlamentet Renew Europe till vilken Svenska folkpartiet hör håller toppmöte i Bryssel den 23 juni. SFP representeras av vice ordförande Silja Borgarsdóttir Sandelin. På mötet kommer man att definiera gemensamma riktlinjer för aktuella utmaningar. Bland annat Frankrikes president Emmanuel Macron, partiledare för La République En Marche (LREM) deltar. Dessutom väntas åtta statsministrar och flera EU-kommissionärer delta.

Läs föregående artikel

Henriksson: En seger för jämställdheten och landets kvinnor och flickor. Riksdagen har idag godkänt den historiska reformen av sexualbrottslagstiftningen.

Riksdagen har idag i sin andra behandling av sexualbrottslagstiftningens totalreform godkänt regeringens historiska lagförslag. Lagen har utarbetats under justitieminister Anna-Maja Henrikssons ledning och den mest centrala förändringen är att definitionen på våldtäkt ändras så att den utgår från avsaknad av samtycke.

Läs följande artikel