Silja Borgarsdóttir Sandelin blir justitieminister Henrikssons finanspolitiska specialmedarbetare

Justitieminister och SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson har kallat politices magister Silja Borgarsdóttir Sandelin till sin finanspolitiska specialmedarbetare.

Borgarsdóttir Sandelin är hemma från Helsingfors och har sedan sommaren 2019 arbetat som specialmedarbetare för Thomas Blomqvist, minister för nordiskt samarbete och jämställdhet. Hon har tidigare arbetat som bland annat politiskt sakkunnig för Svenska riksdagsgruppen och 2015 som specialmedarbetare för försvarsminister Carl Haglund. Borgarsdóttir Sandelin är SFP:s vice ordförande och fullmäktigeledamot i Helsingfors.

Borgarsdóttir Sandelin inleder arbetet 1.2 och efterträder Camilla Mäkinen som går vidare till nya utmaningar. 

Henriksson och Blomqvist: Sysselsättningen ska vara i fokus

SFP:s ministrar, justitieminister och partiordförande Anna-Maja Henriksson och minister för nordiskt samarbete och jämställdhet Thomas Blomqvist besökte Karleby igår och träffade bland annat representanter för Mellersta Österbottens social- och hälsovårdssamkommun Soite och Karleby stad.

Läs föregående artikel

SFP:s tidigare partisekreterare Johan Johansson kandiderar i kommunalvalet.

SFP:s tidigare partisekreterare Johan Johansson kandiderar i vårens kommunalval i Grankulla. Johansson var partisekreterare 2010-2015 och jobbar numera som verkställande direktör för Folkhälsans Fastigheter Ab. Johansson har suttit i Grankulla stadsfullmäktige sedan 2004, de senaste fyra åren i stadsstyrelsen.

Läs följande artikel