Silja Borgarsdóttir Sandelin vill leda Helsingfors

Silja Borgarsdóttir Sandelin ställer upp som kretsordförande för SFP i Helsingfors.

– SFP i Helsingfors ska arbeta för att den svenskspråkiga servicen garanteras och att en levande tvåspråkighet upprätthålls i vårt lands huvudstad. Den lokala bevakningen av dessa frågor är viktig nu då SFP för första gången på länge kommer att vara ett oppositionsparti och inte kan påverka dessa saker i regeringen, säger Silja Borgarsdóttir Sandelin.

– Vi ska redan nu börja förbereda oss för kommande kommunalval och se till att vi gör ett minst lika gott val som i riksdagsvalet. Fokus ska vara på att tillsammans med våra lokalavdelningar och medlemmar hålla uppe en aktiv samhällsdebatt om hur vi vill att Helsingfors ska se ut i framtiden, tillägger Silja.

Silja har tidigare varit förbudssekreterare för SFP:s ungdomsorganisation, Svensk Ungdom, där hon bland annat drivit förbundets kampanj i senaste kommunalval. Hon har även själv kandiderat i ett flertal val, senast i riksdagsvalet i vår då hon var med och bidrog till de dryga 25 000 röster SFP:s kandidater i Helsingfors sammanlagt samlade ihop.

Silja är politices magister, arbetar som specialmedarbetare för försvarsmaktsminister Carl Haglund och hon har under de senaste två åren fungerat som vice kretsordförande för SFP i Helsingfors. SFP i Helsingfors väljer ny kretsordförande på ett extra kretsmöte som hålls den 26.5 kl.16:30 på Tekniska salar. Nuvarande kretsordförande Johan Ekman flyttar utomlands till hösten på grund av studier.

Tilläggsuppgifter: Silja Borgarsdóttir Sandelin, 050 366 8291, silja@sfp.fi

EU-parlamentet godkänner penningtvättdirektiv

Nils Torvalds: Vi lyckades införa en riskbedömning i övervakningen av penningspel.

Läs föregående artikel

Silja Borgarsdóttir Sandelin leder SFP i Helsingfors

SFP i Helsingfors har på sitt extra kretsmöte idag valt Silja Borgarsdóttir Sandelin till ny kretsordförande. Hon efterträder Johan Ekman som flyttar utomlands till hösten och således inte kan fortsätta.

Läs följande artikel