Stäng Hanaholmens kolkraftverk

SFP i Helsingfors kretsstyrelse vill att staden ska satsa på förnyelsebar energi och tycker därför att Hanaholmens kraftverk borde avvecklas.

– Det är dags för Helsingfors att vara mer proaktivt då det gäller att minska utsläppen. Det gör vi inte genom att upprätthålla Hanaholmens kolkraftverk, säger SFP i Helsingfors kretsordförande Silja Borgarsdóttir Sandelin.

SFP i Helsingfors kretsstyrelse vill att staden ska satsa på förnyelsebar energi och tycker därför att Hanaholmens kraftverk borde avvecklas. Enligt stadens strategi 2013-2016 ska koldioxidutsläppen i Helsingfors år 2020 vara 30 % mindre än år 1990. Tidigare undersökningar har visat att Helsingfors bland annat borde satsa mer på solenergi, i trafiken ersätta användningen av fossila bränslen med biobränsle och förbättra energieffektiviteten för att minska utsläppen. Stadsfullmäktige ska år 2015 besluta om ett förslag som går ut på att ett nytt kraftverk som delvis drivs med biobränsle ska byggas i Nordsjö.

– Kolkraft hör till det förgångna och det är dags att vi även i Helsingfors blickar framåt och satsar på nyinvesteringar bland annat inom biobränsle och solenergi. Hanaholmens goda och fina geografiska läge borde också användas till något bättre än till att förvara en stor kolhög, avslutar Borgarsdóttir Sandelin.

Om hela landet såg ut som Österbotten…

Anna-Maja Henriksson lyfte stolt fram Österbottens starka näringsliv på Pop-up Österbotten

Läs föregående artikel

Haglund invald i Nordiska rådets presidium

Svenska folkpartiets ordförande, riksdagsledamot Carl Haglund, blir ny medlem i Nordiska rådets presidium.

Läs följande artikel