Stina Wahlsten ställer upp för SFP i Europaparlamentsvalet

– Europa är i brytningsskede då det kommer till de frågor jag brinner för. Klimatförändringen är ett globalt problem som kräver globala lösningar, Europa håller på att bli allt mer ojämlikt och inåtvänt, och den europeiska ekonomin måste stärkas. Därför ställer jag upp i Europaparlamentsvalet, säger EU-valskandidaten Stina Wahlsten.

Wahlsten, som är ekonomie magister från Svenska handelshögskolan, arbetar som Business Improvement Manager på IT-företaget Visma Enterprise Oy. Hon ställde upp för SFP i Helsingfors i riksdagsvalet med strålande resultat och tar nu sikte på Europaparlamentet.

– Vi måste stå upp för våra värderingar också på det europeiska planet. Som ekonom står jag starkt för företagsamhet och sysselsättning, och som människa står jag för jämställdhet. Finland är ett öppet, demokratiskt och internationellt land och det är av största vikt att vi för fram de för oss viktiga värderingar också i Europaparlamentet, konstaterar Wahlsten.

Den europeiska unionen är den näst största ekonomin globalt sett. Ungdomsarbetslösheten i Europa har gått neråt de senaste åren och ligger nu på 14,6%. Ändå är ungdomsarbetslösheten ännu mer än dubbelt högre än arbetslöshetsgraden för hela den europeiska befolkningen. För att stärka ekonomin måste det göras satsningar på sysselsättningen.

– Om Europa vill vara en framåtsträvande union måste vi satsa på att höja sysselsättningsgraden bland ungdomar, konstaterar Wahlsten.

– Europaparlamentet har en central roll då det kommer till beslut som påverkar europeiska ungdomar och deras framtid. Klimatet är inte längre en framtidsfråga – vi vet att vi måste agera nu. Jag är redo att jobba för att alla finländare och europér kommer att ha en bättre morgondag, säger Wahlsten.

Torvalds: Tack vare hårt arbete är EU idag en bättre version av sig själv


Idag, torsdagen den 18.4.2019 avslutas den sista sessionen i Strasbourg för det sittande Europaparlamentet. Parlamentet tackar nu för sig och tar paus i väntan på Europaparlamentsvalet, som i Finland ordnas söndagen den 26.5. Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP/ALDE) kommenterar:

Läs föregående artikel

Frida Sigfrids från Borgå kandiderar i EU-valet


Frida Sigfrids, från Borgå, kandiderar i EU-valet för Svenska Folkpartiet. Sigfrids vill arbeta för ett EU som för en ambitiös klimatpolitik, som värnar om mänskliga rättigheter och som jobbar mot gränser och restriktioner, istället för att skapa dem.

Läs följande artikel