Torvalds: Tack vare hårt arbete är EU idag en bättre version av sig själv

Idag, torsdagen den 18.4.2019 avslutas den sista sessionen i Strasbourg för det sittande Europaparlamentet. Parlamentet tackar nu för sig och tar paus i väntan på Europaparlamentsvalet, som i Finland ordnas söndagen den 26.5. Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP/ALDE) kommenterar:

– Den sista sessionen har varit viktig. Europaparlamentet har beslutat om bland annat program för forskning, framtid och innovation som Horizon Europe och Digital Europe, investeringsprogrammet InvestEU, en rad ekonomiska frågor och frågor som rör migration. Dessutom godkändes lagstiftningen om lastbilarnas koldioxidutsläpp, som den sista biten i EU:s lagstiftningspaket som försöker mota den globala uppvärmningen, konstaterar Torvalds.

Torvalds kommenterar också mandatperioden som helhet:

– Parlamentet tillträdde 2014 i kölvattnet av en stor ekonomisk storm. Under mandatperioden har EU ställts inför många vägskäl, som kommer att definiera unionen för många år framåt. Jag tänker speciellt på Brexit och splittringen kring flyktingfrågan. Samtidigt har de flesta nu vaknat upp till realiteten att den globala uppvärmningen kräver åtgärder.

– Inom politiken blir lösningarna sällan perfekta. Men jag är optimistisk. EU är idag en bättre union än det var för fem år sedan, tack vare hårt arbete. Det här arbetet avslutas nu. Men arbetet fortsätter när det nya parlamentet är valt. Och det arbetet vill jag vara med om att påverka.

Efter påsken inleds en fem veckor lång period, då de sittande Europaparlamentarikerna som ställer upp igen för återval, har möjlighet att göra valkampanj i sina valkretsar.

– Jag ser mycket fram emot valarbetet och att resa runt i Finland och diskutera EU med finländarna. Det här är en utmärkt möjlighet att utbyta tankar om ett hurudant EU vi vill ha i framtiden, slår Torvalds fast.

Christoffer ”Toffe” Hällfors från Lappträsk ställer upp i Europaparlamentsvalet för Svenska folkpartiet


– EU har bidragit med mycket positivt ur Finlands synvinkel. Jag har under största delen av mitt liv kunnat röra mig fritt i Europa och haft möjligheten att studera var som helst i Europa. Det finns ändå nu rörelser inom Europa som håller på att lägga upp gränser och begränsningar, vilket sist och slutligen mest går ut över den vanliga människan, säger EU-valskandidat Christoffer Hällfors.

Läs föregående artikel

Stina Wahlsten ställer upp för SFP i Europaparlamentsvalet


– Europa är i brytningsskede då det kommer till de frågor jag brinner för. Klimatförändringen är ett globalt problem som kräver globala lösningar, Europa håller på att bli allt mer ojämlikt och inåtvänt, och den europeiska ekonomin måste stärkas. Därför ställer jag upp i Europaparlamentsvalet, säger EU-valskandidaten Stina Wahlsten.

Läs följande artikel