Sveriges justitieminister besöker Finland

Sveriges justitieminister Morgan Johansson besöker Finland idag på inbjudan av SFPs partiordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson. Under dagen besöker ministrarna bland annat Sveriges ambassad, Helsingfors fängelse, bilbioteket Ode och Hanaholmen.

– Jag är glad att få stå värd för min gode vän minister Johanssons besök. Vi har ett gott samarbete i många centrala frågeställningar och jag uppskattar verkligen möjligheten för meningsutbyte. Jag ser framemot intressanta diskussioner, säger Henriksson.

Ministrarna Henriksson och Johansson för en ministerdialog på Hanaholmen kl 16, där också allmänheten samt media har möjlighet att delta. 

 

Torvalds: Glesbygdens kollektivtrafik är viktig för klimatet

Anser EU-kommissionen att Finlands kommuner nu har förlorat möjligheten att stöda den för klimatet viktiga kollektivtrafiken i glesbygden? Det frågar SFP:s Europaparlamentariker Nils Torvalds kommissionen i en skriftlig fråga under måndagen.

Läs föregående artikel

Torvalds: Viktigt att Europaparlamentet håller öppet i en kris

Europaparlamentet ställer in veckans omröstningar i Bryssel på grund av coronaepidemin, men delar av det parlamentariska arbetet fortgår.

Läs följande artikel