Tillväxt gynnar hela Finland

Niklas Rönnberg, skeppsbyggare och affärsområdeschef, ställer upp i riksdagsvalet för SFP i Helsingfors.

– Huvudstadsregionen med Helsingfors i spetsen är en viktig motor i den finländska ekonomin, som behöver en stark profil i riksdagen. Vi behöver en vettig tillväxtpolitik. Klarar vi av det kommer hela landet att gynnas, med Helsingfors i spetsen, säger Rönnberg.

Rönnberg är hemma från Kyrkslätt och har bott i Sibbo i femton år, vilket har skapat en förståelse för glesbygdens hjärtefrågor.

– En politik som driver tillväxt får inte leda till gap mellan levnadsvillkoren i huvudstadsregionen och resten av landet. Hela Finland måste kunna utvecklas och locka invånare, säger Rönnberg.

Enligt Rönnberg kommer vi snart att behöva fatta svåra beslut för att rädda vår miljö.

– Det är beslut som behöver fattas, men vi måste kunna leva vidare också efter dem. Vi kommer att behöva energi och transporter för att inte göra vardagen svårare, säger Rönnberg.

Att nästa generation måste leva med de beslut som vi nu kommer överens om sätter stora krav på  riksdagen, säger Rönnberg, far till tre barn i åldrarna 10 till 22.

– Skola och studier ligger mig nära hjärtat, liksom äldrevården. De flesta av oss blir gamla och behöver vård. Vi måste se till att varken unga eller gamla lämnas i händerna på företag som är ute efter snabbvinster, säger Rönnberg.

Alla har rätt till en säker vardag

Kenneth Eriksson, kriminalöverkonstapel vid Helsingfors polisinrättning, ställer upp för SFP i Helsingfors i vårens riksdagsval. Eriksson, 58, har under sin karriär arbetat med grova våldsbrott, narkotika och människohandel.

Läs föregående artikel

Äldreomsorgen måste förbättras nu!

Social- och hälsovårdsutskottet har imorse fått en ingående rapport om den rådande situationen inom åldringsvården. Oppositionen hade bett om att få denna information för att ha samma material och kännedom som regeringspartierna om denna akuta fråga.

Läs följande artikel