Tre nya kandidater i Helsingfors

Kenneth Eriksson, Laura Finne-Elonen och Niklas Rönnberg, ställer upp i vårens riksdagsval för SFP i Helsingfors.

Kenneth Eriksson är kriminalöverkonstapel vid Helsingfors polisinrättning och har under sin karriär arbetat med grova våldsbrott, narkotika och människohandel.

– Mina erfarenheter har givit mig en klar bild av vad jag vill arbeta för i riksdagen. Vi behöver en helhetsomfattande säkerhet och en sådan byggs upp av samarbete mellan olika myndigheter och instanser, individuellt eller tillsammans: skolväsendet, polisen, socialväsendet och rättsväsendet, till exempel, säger Eriksson.

Laura Finne-Elonen ställer upp för möjligheten att få arbeta för alla barns lika rättighet till en trygg barndom, för en värdig ålderdom för de äldre samt för en fungerande social- och hälsovård.

– Social-och hälsovårdstjänsterna bör  främst skötas av den offentliga sektorn. Den offentliga sektorn bör ha  kontroll och beslutanderätt över avgifterna av de tjänster som köps av den privata sektorn. Det är  viktigt att satsa på utbildning och forskning med tanke på den enskilda individens och hela samhällets framtid, säger Finne-Elonen.

Niklas Rönnberg, skeppsbyggare och affärsområdeschef, vill driva en tillväxtpolitik som lyfter hela landet med Helsingfors i spetsen.

– Men en politik som driver tillväxt får inte leda till gap mellan levnadsvillkoren i huvudstadsregionen och resten av landet. Hela Finland måste kunna utvecklas och locka invånare, säger Rönnberg.

Enligt Rönnberg kommer vi snart att behöva fatta svåra beslut för att rädda vår miljö.

– Det är beslut som behöver fattas, men vi måste kunna leva vidare också efter dem. Vi kommer att behöva energi och transporter för att inte göra vardagen svårare, säger Rönnberg

– I Helsingfors krets har kampanjen satt igång på allvar. Om två månader är det riksdagsval och med stark kandidatnominering och en rolig kampanj vinner vi valet, säger kretsordförande Cecilia Ehrnrooth.

 

Calle Wikman kandiderar i riksdagsvalet

Calle Wikman från Pargas, bosatt i Åbo, kandiderar för SFP i riksdagsvalet i Egentliga Finlands valkrets.

Läs föregående artikel

Alla har rätt till en säker vardag

Kenneth Eriksson, kriminalöverkonstapel vid Helsingfors polisinrättning, ställer upp för SFP i Helsingfors i vårens riksdagsval. Eriksson, 58, har under sin karriär arbetat med grova våldsbrott, narkotika och människohandel.

Läs följande artikel