Viktor Sundberg ny praktikant hos Nils Torvalds

Viktor Sundberg, 24 år från Mariehamn är ny praktikant hos Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP/RENEW) fram till 31 januari 2020.

Viktor studerar till vardags juridik på Stockholms Universitet och har ett stort intresse för såväl lokala som globala politiska frågor.

”EU har ända sen tiden på Ålands Lyceum varit ett stort intresse för mig. Jag ser väldigt mycket fram emot chansen att på plats få inblick och delta i arbetet kring EU-lagstiftning, att dessutom få göra det med en av Europaparlamentets mest effektiva parlamentariker känns fantastiskt roligt!” säger Viktor Sundberg.

”Vi är glada att ha Viktor hos oss. Praktikanterna spelar en viktig roll i teamet. För mig är det viktigt att våra praktikanter alltid ska vara fullvärdiga medlemmar av teamet och ha kvalificerade arbetsuppgifter. Viktor kommer därför både att få möjlighet att hjälpa till med kommunikation och i utskottsarbetet i parlamentet.” säger Nils Torvalds.

Rättsstatsprincipen viktigast för ett fungerande samhälle

I juli fyllde Finlands regeringsform 100 år. Idag firas hundraårsjubileet av regeringsformen i riksdagen.

Läs föregående artikel

SFP stärker sin företagspolitik

Ett företagarvänligt samhälle är A och O för att företagen ska ha goda förutsättningar att växa och anställa fler människor. Mer jobb och en högre sysselsättningsgrad skapar i sin tur välfärd. Regeringen vill nå en sysselsättningsgrad på 75 procent under denna regeringsperiod och ett företagarvänligt samhälle är i nyckelposition för att klara av den målsättningen.

Läs följande artikel