Wallin vald till gruppledare

Riksdagsledamot Stefan Wallin har valts till ny gruppordförande för Svenska riksdagsgruppen. Han efterträder Anna-Maja Henriksson som på söndag valdes till partiordförande för SFP.

Till gruppens första viceordförande valdes Mikaela Nylander och till andra viceordförande Ålands riksdagsledamot Mats Löfström.

Wallin ser fram emot att ta över som gruppledare i riksdagen.

– Att få leda svenska riksdagsgruppen nu då SFP är i opposition är utmanande, men också väldigt spännande. Vi skall lyfta vår egen svans och ta fram egna alternativ i en konstruktivt kritisk anda.

Wallin hör till de mest erfarna krafterna i gruppen som har tio mandat i riksdagen. Han var sex år partiordförande. Under den tiden var han kultur- och idrottsminister (2007–2011) och försvarsminister (2011–2012). För närvarande är han medlem i riksdagens utrikesutskott.

– Efter mina år som partiordförande och minister känner jag mig både redo och hedrad av gruppordförandeskapet. Det parlamentariska rummet är och bör vara den viktigaste platsen för politiska samtal, också frejdig debatt.

Stefan Wallin är 49 år gammal och är bosatt i Åbo.

Blomqvist: Perhe on avain onnistuneeseen kotoutumiseen

Riksdagsledamot Thomas Blomqvist godkänner inte regeringens förslag om att skärpa kriterierna för familjeåterföreningar.

Läs föregående artikel

Jordbruket behöver en egen minister

Det finns tunga skäl att se över jordbruksministerns roll om regeringen har för avsikt att i samband med ministerrotationen utöka ministrarnas antal.

Läs följande artikel