Blomqvist: Perhe on avain onnistuneeseen kotoutumiseen

Riksdagsledamot Thomas Blomqvist godkänner inte regeringens förslag om att skärpa kriterierna för familjeåterföreningar.

Blomqvist lämnade därför idag tillsammans med Olli-Poika Parvianen och Matti Semi in en reservation om lagförslaget i förvaltningsutskottet.

– Möjligheten att återförenas med sin familj är en av de viktigaste förutsättningarna för en lyckad integration. Det är lättare att anpassa sig till ett nytt hemland om man inte behöver vara orolig för sina familjemedlemmars situation. Rätten till familjeliv är en av de mest centrala rättigheterna, säger Blomqvist.

Enligt Blomqvist har regeringens invandringspolitik främst koncentrerat sig på att Finland inte ska ses som ett attraktivt land att komma till.

– Vem som helst förstår att den föreslagna inkomstgränden är orimlig. Den kommer att göra familjeåterföreningar så gott som omöjliga i framtiden. Regeringen säger att de vill främja integrationen, men samtidigt försvårar den integrationen märkbart genom sina egna åtgärder. Det verkar som om regeringen nästan tvångsmässigt försöker minska på Finlands så kallade attraktionsfaktorer.

Anna-Maja Henriksson är SFP:s nya ordförande

Svenska riksdagsgruppens ordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson valdes till Svenska folkpartiets partiordförande på partidagen i Åbo.

Läs föregående artikel

Wallin vald till gruppledare

Riksdagsledamot Stefan Wallin har valts till ny gruppordförande för Svenska riksdagsgruppen. Han efterträder Anna-Maja Henriksson som på söndag valdes till partiordförande för SFP.

Läs följande artikel