Wickström: Finland kan bli ledande inom den europeiska väteekonomin

SFP:s riksdagsledamot Henrik Wickström vill se ett aktivt främjande av investeringar i ren energi. Finland har alla möjligheter att bli ett ledande land inom den europeiska väteekonomin, säger Wickström. Idag träffade han Tore Ivar Slettemoen, Blastr Green Steels huvudägare och även andra representanter för företaget. På mötet diskuterades hur projektets går framåt.

– Finland har flera projekt för ren energi på gång, och vi ska fortsätta befästa vår position i Europas topp. Nu stärker vi Finlands profil som ett intressant investeringsland. Det här kräver smidigare tillståndsprocesser och beredskap att ekonomiskt främja projekten, säger Wickström.

Wickström är nöjd med att Västra Nyland är starkt framme. Företaget Blastr Green Steel har som mål att bygga en grön stålfabrik i Joddböle-området i Ingå. Projektet skulle ge hundratals arbetstillfällen till Ingå och Västra Nyland.

– Blastr-projektet går framåt och vi har alla möjligheter i Västra Nyland att bli en tillväxtkorridor för investeringar i ren energi. Vi borde nu tillsammans i regionen tänka bredare kring utvecklingen och fundera över vilka investeringar i infrastruktur vi behöver för att skapa bästa möjliga verksamhetsförutsättningar för de aktuella projekten, säger Wickström

Priderörelsen har inte råd att stänga ut någon som är välvilligt inställd

Text: Ted Urho Ted Urho är verksamhets­ledare för den liberala tankesmedjan Agenda. ­Till utbildningen är han pedagogie kandidat, och har tidigare jobbat som journalist. År 2016 belönades Ted med Guld­ankanLäs mer »

Läs föregående artikel

Merja Fredriksson ny gruppordförande för SFP:s fullmäktigegrupp i Varha

På onsdagen 23.8 hade SFP:s fullmäktigegrupp i Varha sitt första gruppmöte inför hösten. Under mötet valdes Merja Fredriksson till ny gruppordförande, och till viceordförande valdes Regina Koskinen.

Läs följande artikel