Wickström glad över att Ingå får LNG-terminalfartyget

Idag meddelade Närings- och arbetsministeriet att den flytande LNG-terminalen ska placeras i Joddböle i Ingå. Fartyget behövs i den energiomställning som görs när Finland tar avstånd från den ryska energimarknaden.

SFP:s vice ordförande Henrik Wickström är också styrelseordförande i Ingå. Wickström gläds över beslutet att placera terminalfartyget i Ingå.

– Det här är en fantastisk nyhet för Ingå, hamnen och hela regionen! Det skapar nya verksamhetsmöjligheter för hela hamnen, och för hela Ingå, säger en glad Wickström.

Wickström förespråkade från början att den flytande LNG-terminalen skulle placeras i Ingå.

– Ingå har en ypperlig hamn med en djup farled. Dessutom har vi Balticconnector-gasröret placerat invid hamnen – det röret förenar det finska gasnätet med det europeiska, säger Wickström.

Henriksson: Mina varmaste gratulationer till Åland för 100 år av självstyrelse!


Svenska folkpartiets ordförande och justitieminister Anna-Maja Henriksson deltar idag i jubileumsfestligheterna för hundra år av åländskt självstyrelse i Mariehamn. Festligheterna går av stapeln på Ålands självstyrelsedag och gästas också av bland annat Finlands presidentpar och det svenska kungaparet.

Läs föregående artikel

Adlercreutz: LNG- terminalen är ett lyft för regionen


Närings- och arbetsministeriet meddelade idag att en LNG-terminal kommer att placeras i Ingå. Det statliga gasnätsbolaget Gasgrid och energibolaget Fortum har skrivit under ett avtal gällande användningen av hamnen. Naturgasen som importeras med båtar till hamnen ska ersätta ryska naturgasen, vars leveranser till Finland avbröts i maj.

Läs följande artikel