Henriksson: Mina varmaste gratulationer till Åland för 100 år av självstyrelse!

Svenska folkpartiets ordförande och justitieminister Anna-Maja Henriksson deltar idag i jubileumsfestligheterna för hundra år av åländskt självstyrelse i Mariehamn. Festligheterna går av stapeln på Ålands självstyrelsedag och gästas också av bland annat Finlands presidentpar och det svenska kungaparet.

– Mina varmaste gratulationer till Åland för 100 år av självstyrelse! Jag uppskattar de goda relationer som Svenska folkpartiet har till ålänningarna och de politiska partierna på Åland. Vi har bland annat en långvarig tradition av att samarbeta när det gäller åländsk representation i EU-parlamentet. 100 år av egensinne har också varit 100 år av utveckling. Med den starka företagsamheten, höga sysselsättningen, blomstrande sjöfarten och värnade om det svenska kulturarvet är ni ett gott exempel på ett framgångsrikt självstyre, lyckönskar partiordförande och minister Anna-Maja Henriksson landskapet dess jubileum till ära.

 

Wickström:Tillräcklig personal för att bevaka svenska frågor i välfärdsområdena behövs

SFP:s viceordförande Henrik Wickström är glad då västra Nylands välfärdsområde beslutat att inrätta en tjänst för koordinerandet av svenska frågorna. Wickström fungerar som andra vice ordförande i styrelsen i västra Nylands välfärdsområde.

Läs föregående artikel

Wickström glad över att Ingå får LNG-terminalfartyget

Idag meddelade Närings- och arbetsministeriet att den flytande LNG-terminalen ska placeras i Joddböle i Ingå. Fartyget behövs i den energiomställning som görs när Finland tar avstånd från den ryska energimarknaden.

Läs följande artikel