Wickström: Nu krävs ansvar av alla andra partier angående Lojo och Borgå sjukhusen

SFP:s riksdagsledamot Henrik Wickström hoppas att alla partier inom HUS ännu funderar över hur de agerar angående HUS servicenätverk. Wickström säger att SFP inom HUS konstant jobbat för närsjukhusen.

– Vår representanter (Elin Blomqvist-Valtonen och Karin Cederlöf) har jobbat för närsjukhusen Borgå, Lojo och Raseborg konstant. Jag har sett att flera politiker vars partier är representerade inom HUS, så som SDP och de Gröna, har kommenterat att planerna är problematiska. Nu hoppas jag att politikerna visar handlingskraft i praktiken. Nu räcker det inte enbart med sympatitexter, säger Wickström. 

Wickström är ledsen över Lojo bb:s öde. Lojo bb är en funderande förlossningsavdelning som behövs framöver. Wickström ser att det här kan få långtgående negativa konsekvenser för sjukhuset. 

– Vi borde göra familjevänlig politik. Att köra ner en fungerande förlossningsavdelningen är inte klokt, säger Wickström.

Stödpaket för ungdomsarbete och idrott i regeringens första tilläggsbudgetförslag

Bergqvist: Jag är glad över dessa riktade satsningar

Läs föregående artikel

Norrback om nerläggningen av Metso Boards projekt i Kaskö: Besvikelse och framtidstro

Metsä Board meddelade tidigare idag (21.3.2024) att de inte genomför det planerade falskartongfabriksprojektet i Kaskö. Riksdagsledamot Anders Norrback (SFP) är besviken, men utrycker också framtidstro.

Läs följande artikel