Wickström: Viktigt för Finland att locka till sig nya investeringar

SFP:s viceordförande, riksdagsledamot Henrik Wickström är som bäst på besök i Vasa.

– Österbottens och Vasaregionens drivkraft imponerar, säger Wickström. Vi behöver bli bättre på att stöda regionernas utveckling från statligt håll. 

– Det nya världspolitiska läget påverkar näringslivspolitiken och vi behöver inse potentialen i västra och södra Finland där även största delen av Finlands export sker, säger Wickström. 

I regeringsprogrammet finns skrivelser om hur regionerna och kommunerna kan ges bättre redskap att utvecklas. Regeringen vill minska kommunernas byråkrati och göra det enklare för kommunerna att samarbeta med myndigheter. 

-Vi måste stärka våra muskler på nationell nivå när det gäller att locka till oss investeringar. Det finns olika former av investeringar som skulle gynna den gröna omställningen och som kunde placeras längs med våra kustområden. Det är viktigt att vi centralt har tillräckliga resurser för det arbete som krävs för att skapa förutsättningar för den här verksamheten. Också det här finns noterat i regeringsprogrammet , säger Wickström.

Wickström besöker Vasa den här veckan. På hans agenda finns bland annat besök på Wärtsilä och olika utbildningsenheter, diskussioner med allmänheten och samtal med politiker inom välfärdsområdet.

Laura Fagerlund utsedd till t.f. lagstiftningssekreterare för Svenska riksdagsgruppen

Laura Fagerlund har utsetts till t.f. lagstiftningssekreterare för Svenska riksdagsgruppen. Fagerlund arbetar för tillfället som verksamhetsledare för SFP i Nyland och kommer att vikariera Jade Malmi som blir föräldraledig.

Läs föregående artikel

Priderörelsen har inte råd att stänga ut någon som är välvilligt inställd

Text: Ted Urho Ted Urho är verksamhets­ledare för den liberala tankesmedjan Agenda. ­Till utbildningen är han pedagogie kandidat, och har tidigare jobbat som journalist. År 2016 belönades Ted med Guld­ankanLäs mer »

Läs följande artikel