Älä pidä mitään itsestäänselvyytenä – äänestä!

Pian on taas eduskuntavaalit. Neljä vuotta kuluu nopeasti ja viime vuosina on tapahtunut uskomattoman paljon kaikkea, myös sellaista, jota kukaan meistä ei olisi voinut ennakoida.

Kuva: Marie Lillhannus

 

Kuluvaa vaalikautta ovat leimanneet ensin koronapandemia ja heti sen perään Venäjän julma hyökkäyssota Ukrainassa. Niiden vanavesissä olemme kohdanneet poikkeuksellisen energiakriisin, joka on johtanut inflaation ja korkojen nousuun sekä kasvaneisiin kustannuksiin arjessamme. Kehitys on koskenut kaikkia suomalaisia tavalla tai toisella ja on ymmärrettävää, että monet nyt kantavat huolta tulevaisuudesta. Minä ja RKP suhtaudumme tähän huoleen erittäin vakavasti. Tulemme tekemään kaikkemme luodaksemme edellytyksiä Suomelle, jossa kaikki ihmiset voivat katsoa tulevaan toiveikkaina ja luottavaisin mielin. Suomelle, jossa ketään ei jätetä ulkopuolelle. Haluamme kehittää maamme vahvuuksia ja löytää ratkaisuja heikkouksiimme.

Tulokset ovat RKP:lle tärkeitä. Olemme suurista haasteista huolimatta hallituspuolueena onnistuneet saavuttamaan monia tavoitteistamme. Olemme muun muassa korottaneet kotitalousvähennystä, turvanneet kielelliset oikeudet terveydenhuoltouudistuksessa, saaneet läpi perhevapaauudistuksen, uusineet seksuaalirikoslainsäädännön ja kiristäneet lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista langetettavia rangaistuksia. Lisäksi Svenska teatern on saanut ruotsinkielisen kansallisnäyttämön statuksen ja Vaasan keskussairaala sai laajan päivystyksensä. Ja, mikä tärkeintä – Suomi on hakenut Nato-jäsenyyttä! Luetteloa voisi jatkaa vaikka miten pitkään.


Eduskuntavaaleilla tulee olemaan suuri merkitys maamme tievalinnoille tulevina neljänä vuonna. Lapsemme ja nuoremme sekä ikäväestö tarvitsevat nyt erityistä huomiota. Hoito- ja hoivapalvelujen on toimittava silloin kun Sinä tarvitset niitä ja Sinulla on oikeus voida hyvin työpaikallasi. Yrityksemme tarvitsevat kannustavaa toimintaympäristöä. Suomen kilpailukykyä on vahvistettava siten, että houkuttelemme lisää investointeja ja saamme niiden myötä enemmän työpaikkoja. Työnteon on aina oltava kannattavaa. Työn ja eläkkeiden verotusta on pitkällä aikavälillä kevennettävä, ei kiristettävä. Maamme talous on saatava tasapainoon tulevan kahdeksan vuoden aikana!

Ilmastokriisiin on puututtava toden teolla. Vihreä siirtymä on meille mahdollisuus. Panostukset koulutukseen, tutkimukseen ja innovaatioihin ovat keskeisessä asemassa. Maatalous on nähtävä yhtenä ilmastoratkaisun osa-alueena. Maatalous on tärkeä myös huoltovarmuudellemme ja maanviljelijän on saatava oikeudenmukainen hinta raaka-aineistaan.

Mitään ei saa pitää itsestäänselvyytenä. Tämä koskee myös ruotsin kieltä Suomessa. Perussuomalaiset haluavat heikentää ruotsin kielen asemaa. Emme saa sallia sitä. Ääni RKP:lle on paras tapa turvata aidosti kaksikielinen Suomi. 

RKP:n suurella sosiaalisella omallatunnolla tehtävälle liberaalille, porvarilliselle politiikalle on kysyntää. Tämä näkyy myös erittäin konkreettisesti. RKP tekee nimittäin näissä vaaleissa historiaa – puolueella on ensimmäistä kertaa ehdokkaita jokaisessa maamme 12 vaalipiirissä. Voit siis äänestää RKP:n ehdokasta kaikkialla Manner-Suomessa. Tavoitteeni on myös, että kasvamme ja voitamme lisäpaikkoja vaaleissa.

Emme voi varmuudella tietää, mitä tulevat vuodet tuovat matkassaan. Sen joka tapauksessa tiedämme, että edessämme ovat maailmanpoliittisesti ehkä vaikeimmat ajat sitten toisen maailmansodan. Viime vuodet ovat osoittaneet todella selkeästi, että RKP:tä tarvitaan Suomen hallituksessa. Rakentavan, vakaan ja luotettavan hallituspuolueen tarve ei vähene seuraavalla vaalikaudella, päinvastoin. Maamme tarvitsee nyt vastuunkantoa ja vakautta Ukrainassa käytävää sotaa, maailmanlaajuisia jännitteitä ja taloudellisia haasteita ajatellen. Haluan siksi RKP:n puheenjohtajana johdattaa RKP:n myös seuraavaan Suomen hallitukseen.

Ääni RKP:lle on ääni turvallisuudelle arjessa. Se on ääni yhdenvertaisuudelle, hoivalle ja talouskasvulle. Se on ääni kaksikieliselle Suomelle ja oikeudelle saada palveluja äidinkielellä. Äänesi on tärkeä. Käytä sitä! 

 

 

Käteen on jäätävä enemmän rahaa

Varhaiskasvatus, koulu, vanhustenhuolto, sairaalat, liikunta, kulttuuri, joukkoliikenne, poliisi ja kaikki muu hyvä, joka tuo turvallisuutta arkeemme ei synny tyhjästä. Hyvinvointi luodaan työllä ja yrittäjyydellä. Siten saamme verotuloja, jotka pitävät yhteiskuntamme rattaat pyörimässä. Pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskuntamme paras tae on kestävä talous.

Lue edellinen artikkeli

Osallistu, äänestä – vaalit kutsuvat!

Sunnuntaina 2. huhtikuuta on jälleen eduskuntavaalit. Ja taas kerran vaaleilla on valtava merkitys meille kaikille. Kukaan meistä ei voinut neljä vuotta sitten aavistaa, mitä olisi tulossa. Kenellekään ei tullut mieleenkään, että edessä olisi maailmanlaajuinen pandemia ja Venäjän julma hyökkäyssota, jonka seurauksena käynnistäisimme kansan suurella tuella prosessin Suomen viemiseksi Natoon. Tämä on hyvä muistutus siitä, miksi on tärkeää, että eduskuntaan valitaan oikeanlaiset päättäjät. Emme voi mitenkään ennustaa, mitä kriisejä kulman takana vaanii, mutta kansan valitsemilla edustajilla on oltava valmiudet tarvittaessa ryhtyä välittömästi toimenpiteisiin.

Lue seuraava artikkeli