Ajankohtainen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus ei saa johtaa huonompaan palveluun. Yksilön on aina oltava hallintouudistusten keskiössä, ja osallisuudella ja demokratialla on oltava vahva sija.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Rehn-Kivi: Kuntoutus turvattava erityislapsille

Suomessa elää kymmeniä tuhansia erityisperheitä. Erityislapsella voi olla esimerkiksi eriasteinen kehitysvamma, puheen ja kielen kehityksen vaikeutta tai pitkäaikainen sairaus. Tällä hetkellä moni erityislapsi saa Kelalta hylkäävän päätöksen jatkuvalle kuntoutukselle, sillä perusteella, että annettu kuntoutus ei ole tuottanut toivottua tulosta. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) on tänään jättänyt kirjallisen kysymyksen aiheesta.

Rehn-Kivi: Sote-uudistus hyväksyttiin vihdoin!

Eduskunta on tänään täysistunnossaan hyväksynyt ehdotuksen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukselle, sote-uudistuksen. Sote-uudistus hyväksyttiin äänin 105-77. Uudistuksen tavoitteena on kaventaa hyvinvointi- ja terveyseroja, turvata yhdenvertaiset ja laadukkaat sosiaali- ja terveys- sekä pelastustoimen palvelut, parantaa turvallisuutta, palveluiden saatavuutta ja saavutettavuutta, turvata ammattitaitoisen työvoiman saanti, vastata yhteiskunnallisten muutosten mukaan tuomiin haasteisiin ja hillitä kustannusten kasvua. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) on tyytyväinen tulokseen.

Rehn-Kivi: Suomalaiset tarvitsevat sote-uudistuksen

Ruotsalainen kansanpuolue on viikonlopun aikana kokoontunut puoluekokoukseen. Puheenvuorossaan kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi painotti sote-uudistuksen maaliin viemisen tärkeyttä. Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Rehn-Kivi uskoo, että nyt ehdotetulla mallilla on parhaat mahdollisuudet tulla hyväksytyksi kaikista niistä malleista, joita viimeisten 20 vuoden ajan on esitelty. Täydellinen malli ei kuitenkaan ole.

Puoluekokous 2022 Turussa

Aloite 6 – Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta on täydennettävä omalääkärijärjestelmällä & Aloite 7 – Omalääkärijärjestelmän käyttöönotto

Beslut

RKP tekee työtä sen eteen, että ikäihmisiä ja jatkuvan hoidon tarpeessa olevia varten luodaan omalääkäri- ja omahoitajajärjestelmä, koska mahdollisuus käydä