Artikkelit

Hae artikkeleista

Adlercreutz iloitsee rintamalisän tuntuvasta korottamisesta

– Rintamalisään tulee peräti 150 prosentin korotus ja se on suurin korotus, joka rintamalisään on koskaan tehty. On tärkeää, että ikääntyvät rintamaveteraanit ja sotainvalidit sekä heidän puolisonsa saavat tarvitsemiaan palveluita, sanoo Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz.

Lue lisää

Blomqvist: Tarvitaan lisää isyyskuukausia

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistin mukaan on ratkaisevaa, että isälle korvamerkitään lisää kuukausia perhevapaista jotta tasa-arvo paranee. Suomessa isät käyttävät huomattavasti vähemmän perhevapaata kuin muualla Pohjoismaissa. Suomessa isien osuus perhevapaista on n. 10 % kun vastaava luku Norjassa on 20% ja Ruotsissa ja Islannissa 30%.

Lue lisää

Bergqvist on hämmentynyt Traficomin postipäätöksestä

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin selvitys koskien Postin aikomusta rajoittaa postinjakelua Turun saaristossa julkaistiin tänään. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP), joka myös toimii Saaristoasiain neuvottelukunnan puheenjohtajana ja Liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsenenä on perehtynyt Traficomin kannanottoon.

Lue lisää

Rehn-Kivi: Ruotsalaisuuden päivän kunniaksi – yksimielinen mietintö Vaasan keskussairaalan päivystyksen puolesta

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on tänään yksimielisesti hyväksynyt mietinnön, joka mahdollistaa laajan ympärivuorokautisen päivystyksen antamisen Vaasan keskussairaalalle. Asia on kirjattu myös hallitusohjelmaan, mutta nyt asia on ottanut konkreettisen askeleen eteenpäin. Kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi (RKP) on tyytyväinen ja helpottunut päätöksestä.

Lue lisää

Ole ylpeä äidinkielestäsi, uskalla puhua ruotsia

Tänään juhlistamme ruotsalaisuuden päivää, ruotsin kieltä sekä Suomen kaksikielisyyttä. Samalla nostamme esiin suomenruotsalaista kulttuuria ja identiteettiä mutta myös niitä haasteita joita vähemmistönä kohtaamme. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson korostaa, että omasta äidinkielestään pitää olla ylpeä ja hän kehottaa kaikkia puhumaan ruotsia.

Lue lisää