Anna-Maja Henriksson är SFP:s nya Europaparlamentariker

Svenska folkpartiet klarade med råge av att hålla sitt mandat i Europaparlamentet. Inför valet hade flera opinionsmätningar visat att SFP kunde förlora sin plats. Opinionsmätningarna visade sig än en gång vara missvisande. Avgående partiordförande och undervisningsminister Anna-Maja Henriksson invaldes med drygt 50 000 personliga röster och tar nu plats i Europaparlamentet.

– Jag är otroligt glad och tacksam över valresultatet och vill rikta ett stort tack till alla som i det här valet röstat på SFP. Lampan kommer att fortsätta lysa på SFP:s kontor i Bryssel och Strasbourg och den finlandssvenska rösten kommer att fortsätta höras i Bryssel.

– Det här är en stor seger. Alla våra 20 duktiga kandidater har andel i valframgången. Tillsammans har vi gjort det här möjligt. Vi har stått ute på gator och torg och diskuterat  med och lyssnat på våra väljare. Det här ger oss en god grund för framtiden.
Politik är ett lagspel och nu ska vi fortsätta driva vår aktiva politik för ett människonära  Europa, säger Henriksson.

SFP väljarunderstöd i Europaparlamentsvalet 2024 var 6,2%

 

Följ med SFP:s partiordförandedebatt 5.6 i Borgå via nätet

SFP:s partiordförandedebatt ordnades onsdagen den 5 juni på Grand i Borgå. Debatten kan ses på i efterhand här. Som moderator för debatten fungerade chefredaktör Stefan Holmström och partiordförandekandidaterna Anders AdlercreutzLäs mer »

Läs föregående artikel

Lyckade satsningar på personalen i välfärdsområdet

Österbottens välfärdsområde höll sista fullmäktigemötet innan sommarpausen måndag 10.6. Det ärende som skapade mest diskussion var genomgången av personalrapporten för 2023. Personalsektionens ordförande Hans-Erik Lindqvist (SFP) höll en längre taltur för att kommentera rapporten.

Läs följande artikel