Följ med SFP:s partiordförandedebatt 5.6 i Borgå via nätet

SFP:s partiordförandedebatt ordnades onsdagen den 5 juni på Grand i Borgå. Debatten kan ses på i efterhand här. Som moderator för debatten fungerade chefredaktör Stefan Holmström och partiordförandekandidaterna Anders AdlercreutzLäs mer »

SFP:s partiordförandedebatt ordnades onsdagen den 5 juni på Grand i Borgå. Debatten kan ses på i efterhand här.

Som moderator för debatten fungerade chefredaktör Stefan Holmström och partiordförandekandidaterna Anders Adlercreutz och Otto Andersson deltog. Henrik Wickström var borta denna gång p.g.a. sjukdom.

Titta på streamen efteråt här:

Ollikainen: Vi behöver den biologiska mångfalden för försörjningsberedskapen!

Idag har riksdagen diskuterat interpellationen om regeringens natur- och klimatpolitik. Temat är aktuellt eftersom vi idag uppmärksammar världsmiljödagen. Riksdagsledamot Mikko Ollikainen höll ett gruppanförande för Svenska riksdagsgruppen. Han poängterar att klimatförändringen och förlusten av den biologiska mångfalden är utmaningar som vi behöver ta på allvar. Ollikainen säger att det behövs en palett av lösningar för att kunna lösa dessa utmaningar.

Läs föregående artikel

Anna-Maja Henriksson är SFP:s nya Europaparlamentariker

Svenska folkpartiet klarade med råge av att hålla sitt mandat i Europaparlamentet. Inför valet hade flera opinionsmätningar visat att SFP kunde förlora sin plats. Opinionsmätningarna visade sig än en gång vara missvisande. Avgående partiordförande och undervisningsminister Anna-Maja Henriksson invaldes med drygt 50 000 personliga röster och tar nu plats i Europaparlamentet.

Läs följande artikel