Anna-Maja Henriksson vald till viceordförande för Renew Europe

Anna-Maja Henriksson blivande Europaparlamentariker från Svenska folkpartiet valdes idag till en av vice ordförandena för den liberala politiska gruppen i Europaparlamentet, Renew Europe, dit Svenska folkpartiet och Centern i Finland hör.

– Jag är tacksam över valet till vice ordförande för Renew Europe och ser fram emot att som ny i gruppen genast få möjligheten att arbeta i presidiet. Jag är glad för att få fortsätta det långvariga och konstruktiva arbetet för SFP i Europaparlamentet, sade Henriksson strax efter valet.

– I dagens världsläge behöver vi en stark nordisk flank i EU och jag är en brobyggare, som vill arbeta tillsammans för ett enat Europa. Vi ska fortsätta stödja Ukraina, stärka Europas konkurrenskraft och jobba hårt för våra grundvärden; demokrati, rättsstatsprincipen och mänskliga rättigheter, sade Henriksson. 

SFP har under Finlands EU-medlemskap alltid haft en central roll i EU-politiken.

Valerie Hayer från Frankrike fortsätter som gruppordförande för Renew Europe. 

Minister Bergqvist: Rasism finns i vårt samhälle men tillsammans kan vi stoppa det

Idrotts- och ungdomsminister, SFP:s vice ordförande, Sandra Bergqvist ordnade på onsdag en rundabordsdiskussion om delaktighet för unga med flerspråkig bakgrund. Vid diskussionen deltog representanter från olika städers ungdomstjänster, skolvärlden, föreningar, forskare och ungdomar.

Läs föregående artikel

Riksdagsledamot Wickström ordnar ett nytt diskussionsevenemang i Ingå – även SFP:s partiordförande Adlercreutz medverkar

SFP:s riksdagsledamot Henrik Wickström ordnar ett diskussionssevenemang på sin hemort i Ingå 4.7. Under tillfället får besökarna ta del av samtal som tangerar tågtrafiken i Västnyland, vården men även SFP:s framtid då SFP:s nyligen valda partiordförande, minister Anders Adlercreutz deltar i en diskussion

Läs följande artikel