Anton Nilsson ställer upp i Europaparlamentsvalet

Ministerrådet Anton Nilsson från Mariehamn kandiderar på SFP:s lista i Europaparlamentsvalet som en del av valsamarbetet mellan de åländska samarbetspartierna och SFP. I det senaste valet till Europaparlamentet fick Nilsson näst flest röster på SFP:s lista och har därför varit första ersättare till Europaparlamentet under mandatperioden. Nu är Nilsson redo att axla ansvaret som Europaparlamentariker!

– EU påverkar oss, därför måste vi påverka EU. Vi behöver en svenskspråkig röst i EU, men vi behöver också något som kan systemet och vet hur man får saker och ting att hända i det komplexa EU-systemet, säger Nilsson

Anton Nilsson arbetar idag som ministerråd vid Finlands ständiga representation vid EU och har en gedigen erfarenhet från EU-politiken. Han har tidigare arbetat med havsfrågor vid EU-kommissionen och som specialmedarbetare för Europaparlamentariker Nils Torvalds.

– Jag har sett EU-systemet från alla olika håll och kan det som min egen ficka. Jag har också arbetat för Nils Torvalds i flera år och det är där jag har lärt mig det politiska hantverket. Torvalds skor är oerhört stora att fylla, men jag är redo att fortsätta det viktiga arbetet i Europaparlamentet i hans anda, konstaterar Nilsson.

Nilsson vill se ett EU som på allvar klarar av att vara stort i de stora frågorna utan att detaljreglera folks vardag:

– Det är alldeles klart att vi behöver ett starkare EU som har muskler att hantera de geopolitiska utmaningarna vi står inför. Men ska huset vara stabilt måste också grunden vara i ordning. Ska vi få ett stöd för ett starkare EU så duger inte att ha ett EU som fortsätter detaljreglera sådant som vi kan hantera bättre själva, säger Nilsson.

Anton Nilsson kommer att göra en aktiv kampanj runt om på Åland och i Svenskfinland och ser fram emot att besöka väljare, företag och organisationer runt om i landet.

Europaparlamentsvalet är den 9 juni i år.

Kretsordförande Samuel Broman ställer upp i EU-valet

Europa befinner sig vid ett viktigt vägskäl. I tider där Europas demokratiska framtid utmanas, behöver vi driva en EU-agenda som är både djärv och visionär. Det handlar inte enbart om att förvalta det existerande, utan om att aktivt forma vår framtid.

Läs föregående artikel

Nicke Wulff ställer upp i EU-valet

Nicke Wulff, 48-år, rektor, tidigare vice ordförande för Svenska folkpartiet, medlem av Åbo stadsfullmäktige samt gruppordförande för Svenska folkpartiets (SFP) fullmäktigegrupp, ställer upp i EU-valet.

Läs följande artikel