Caroline Högel kandiderar i riksdagsvalet för SFP i Nyland

Caroline Högel från Sibbo kandiderar för Svenska folkpartiet i Nyland i vårens riksdagsval.

Högel studerar biologi vid Helsingfors universitet och har varit aktiv inom Svensk Ungdom och ungdomsfullmäktige i Sibbo. Våren 2017 kandiderade hon i kommunalvalet och gjorde ett gott resultat. Högel är ordinarie medlem i fritidssektionen i Sibbo.

– Efter valet 2015 så bestod riksdagen enbart av 41 procent kvinnor. Ledamöternas medelålder är idag 51 år. I riksdagen behövs det en ung kvinna som förstår dagens unga i Finland och känner till vilka frågor som är viktiga för dem. Därför väljer jag att kandidera i vårens val, säger Högel.

I sin kampanj kommer Högel att fokusera på miljöfrågor, utbildning och ett fungerande vårdsystem för alla.

– Vi måste satsa på utbildningen. Alla barn och unga i Finland ska ha rätt till en högklassig utbildning och jämlika möjligheter att studera vidare. Andra stadiets utbildning, det vill säga gymnasie- och yrkesutbildningen, ska vara avgiftsfri för alla, säger Högel.

 

Biaudet: Öppen insyn när vården ska köpas


Vårdarnas uppgift är entydigt att vara vårdare, betonar Svenska folkpartiets riksdagsledamot Eva Biaudet. Hon lyfter fram de problem som uppstår om privata vårdbolag eller kommunala servicehem rationaliserar bort stödfunktioner.

Läs föregående artikel

Calle Wikman kandiderar i riksdagsvalet


Calle Wikman från Pargas, bosatt i Åbo, kandiderar för SFP i riksdagsvalet i Egentliga Finlands valkrets.

Läs följande artikel