Det hade gått åt skogen utan SFP

Europaparlamentet röstade igår i den så kallade skogsfrågan. Det ursprungliga förslaget hade varit mycket problematiskt för Finlands skogsbruk och för vår konkurrenskraft.

Den mer gynnsamma kompromissen som godkändes arbetades fram av SFP:s europaparlamentariker och presidentkandidat Nils Torvalds.

– Nils Torvalds och hans medarbetares gedigna arbete gav ett utmärkt resultat för Finland. Det visar att man som Europaparlamentariker kan göra skillnad, samt att SFP:s ansvarsbärande politik och förmåga att samarbeta bär frukt också i EU, säger partiordförande Anna-Maja Henriksson.

– Denna gång handlade det om skogsbruk, nästa gång kan det vara något annat. I Finland handlar det om vårdreformen, familjeledigheter och sysselsättningen. Engagemang och vilja att påverka ger resultat i politiken. Det står SFP även framöver för.

Kommunerna måste få producera vårdservice

Grundlagsutskottet avfärdade i juni regeringens förslag till valfrihetsmodell. SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson påpekar att grundlagsutskottets ramvillkor måste beaktas i beredningen av det nya förslaget.

Läs föregående artikel

Svenska riksdagsgruppen: Höj avräkningsgrunden för Åland

Svenska riksdagsgruppen anser att avräkningsgrunden bör höjas från 0,45 % till 0,48 % i den nya självstyrelselagen för Åland.

Läs följande artikel