Helsingfors: SFP i Helsingfors nominerade sina första kandidater

På höstens första kretsstyrelsemöte igår nominerade kretsstyrelsen de första kommunalvalskandidaterna inför kommunalvalet 2017. Bland de nominerade kandidaterna finns sittande fullmäktigeledamöter, kretsstyrelsemedlemmar och partistyrelsemedlemmar.

– Det är av största vikt att vi Helsingforsare deltar i och aktivt bevakar de ärenden som berör oss i landets huvudstad. Påverkningsmöjligheterna är många, inte minst med tanke på det kommande kommunalvalet. Därför är vi glada över att redan nu kunna nominera ett flertal goda kandidater. Dessa kandidater representerar ett stort kunnande över flera olika områden i Helsingfors och kommer tillsammans med kommande kandidater att finnas tillgängliga för våra väljare i alla olika delar av Helsingfors, säger kretsordförande Cecilia Ehrnrooth.

– Målet i Helsingfors är att ha en full lista, kring 120 kandidater, så detta är en bra början. Redan vid nästa kretsstyrelsemöte i oktober kommer nomineringslistan att vara betydligt längre.

De nominerade kandidaterna är:

Linda Ahlblad, Silja Borgarsdóttir Sandelin, Frans Cederlöf, Cecilia Ehrnrooth, Laura Finne-Elonen, Ira Grandén, Peter Hackman, Anna Jungner-Nordgren, Björn Månsson, Oscar Ohlis, Jan D. Oker-Blom, Marcus Rantala, Niklas Rönnberg, Karin Toyoda, Tove Örsted.

Kommunalvalet i Finland hålls den 9.4.2017. Det är möjligt att nominera kandidater i valet fram till den sista februari 2017.

För mer information:

Cecilia Ehrnrooth, 050 3310244, cecilia.ehrnrooth(at)sfp.fi

Anna Strömberg, kontaktchef, 050 555 4607, anna.stromberg(at)sfp.fi

Låt studerande förtjäna – höj inkomstgränserna

SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson tog upp frågan om högskolestuderandes inkomstgränser i sitt tal på Yrkeshögskolan Novias inskription idag.

Läs föregående artikel

Medlemsländerna bär ansvaret för framtiden

Europaparlamentariker Nils Torvalds uppfattar att kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker i sitt State of the Union-tal mellan raderna vädjade till medlemsstaterna att ta sitt ansvar för att EU ska hålla ihop.

Läs följande artikel