Henrik Wickström vill fortsätta som SFP:s vice ordförande

Henrik Wickström, 25, från Ingå ställer upp för omval till posten som vice ordförande för SFP. Wickström valdes till en av partiets tre vice ordförande i samband med partidagen i Vasa 2019.

– Jag är ytterst motiverad att fortsätta jobbet som vice ordförande för SFP. Det här året har varit händelserikt och annorlunda i och med coronakrisen. Läget har förstås också påverkat partiets arbete på fältet, säger Wickström 

Henrik Wickström fungerar som kommunstyrelsens ordförande och kommunfullmäktigeledamot i Ingå. Wickström studerar för närvarande statskunskap vid Åbo Akademi, och kandiderade såväl i riksdagsvalet och EU-valet våren 2019.

– Fokus kommer nu att vara på kommunalvalet, och jag vill vara med och stödja våra lokala aktiva före och under valrörelsen. SFP är känt för att vara ett ansvarstagande parti och vi har alla förutsättningar att göra ett gott val, säger Wickström.

Wickström inledde själv sin kommunalpolitiska karriär när som 18-åring valdes in i fullmäktige i Ingå. Wikström hoppas sporra flera unga att kandidera i valet.

– Arbetet ute på fältet är viktigt. Som vice ordförande har man också möjlighet att delta i samhällsdebatten och lyfta fram partiets linje. Det finns en efterfrågan för SFP:s politik just nu – och jag är motiverad att fortsätta föra ut den till allt fler säger Wickström.

SFP:s partidag äger rum i Vanda 26 september 2020. Partidagen väljer partiordförande och tre vice ordförande för SFP.

Torvalds: Även säkerhetspolitiken en brådskande utmaning för EU

Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP/Renew) välkomnar Tysklands och förbundskanslern Angela Merkels prioriteringar under det pågående, sex månader långa EU-ordförandeskapet.

Läs föregående artikel

Torvalds inför EU-toppmötet: Solvensstöd till företag avgörande för återhämtningen

Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP/Renew) väntas få en nyckelroll i arbetet med EU:s nya instrument för solvensstöd till företag efter covid19-pandemin.

Läs följande artikel