Henriksson aktiverar utlandsfinlandssvenskar i Stockholm

Henriksson betonar att alla vars hjärta klappar för det svenska i Finland kan vara med och påverka situationen till det bättre.

Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson reste på fredagen till Stockholm för att träffa utlandsfinlandssvenskar.

− Jag vill att finlandssvenskarna i Sverige ska vara medvetna om det aktuella läget för Finlands tvåspråkighet, säger Henriksson.

Många frågor som vårdreformen, tingsrättsreformen och regionala språkförsök är beslut som långsamt undergräver Finlands tvåspråkighet.

− Särskilt nu när Finland fyller 100 år är det viktigt att utlandsfinlandssvenskarna vet hur vi har det, säger Henriksson.

Henriksson betonar att alla vars hjärta klappar för det svenska i Finland kan vara med och påverka situationen till det bättre.

− Ju fler vi är som bryr oss, desto bättre hörs vår röst, säger Henriksson.

− Finland har med en stark nordisk koppling en bättre ställning, både då gäller sysselsättning och kulturell samhörighet.

Adlercreutz: Nedmonteringen av sjukhusen måste läggas på is

SFP:s vice ordförande och riksdagsledamot Anders Adlercreutz kräver att regeringen avbryter verkställandet av jourreformen, det vill säga nedmonteringen av sjukhusen och centraliseringen av de mindre sjukhusens operationsverksamhet.

Läs föregående artikel

Henriksson sairaaloiden alasajosta: Mitä tekee Keskusta?

Minister Risikkos öppning om sjukhusen är välkommen, men vad gör Centern?

Läs följande artikel