Adlercreutz: Nedmonteringen av sjukhusen måste läggas på is

SFP:s vice ordförande och riksdagsledamot Anders Adlercreutz kräver att regeringen avbryter verkställandet av jourreformen, det vill säga nedmonteringen av sjukhusen och centraliseringen av de mindre sjukhusens operationsverksamhet.

– Det är fortfarande helt oklart vad det kommer att bli av vårdreformen. Flera experter har under remissrundan riktat hård kritik mot regeringens nya valfrihetsproposition. Därför är det intressant att speciellt Centern är redo att centralisera och nedmontera sjukhusnätverket innan det finns någon säkerhet om landskapens eller vårdreformens öden, säger Adlercreutz.

– Det enda rätta alternativet skulle vara att nu ta en ordentlig timeout och avbryta verkställandet av jourreformen, det vill säga nedmonteringen av sjukhusen, eftersom vi ännu inte vet hur regeringens vårdreform i slutändan kommer att se ut – eller om den ens blir av.

Regeringens centraliserings- och jourreform ska träda i kraft i årsskiftet. 

Adlercreutz talade idag om regeringspropositionen som var en följd av utlokaliseringen av sjukhuset i Meri-Lappi.

Säkerhetspolitiken kan inte bygga på förhoppningar

Den första televiserade debatten gav orsak att påminna presidentvalskandidaterna om att Finlands folk förtjänar klarspråk om våra utrikes- och säkerhetspolitiska vägval.

Läs föregående artikel

Henriksson aktiverar utlandsfinlandssvenskar i Stockholm

Henriksson betonar att alla vars hjärta klappar för det svenska i Finland kan vara med och påverka situationen till det bättre.

Läs följande artikel