Henriksson efterlyser arbetsgrupp för att förnya familjeledigheterna

SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson anser det vara dags att tillsätta en parlamentarisk arbetsgrupp, bestående av representanter för alla riksdagspartier, för att förnya föräldraledigheterna.

De flesta partier har nu kommit till insikt om att Finland behöver förnya sitt system, för att göra det mera flexibelt för familjerna och för att förbättra kvinnornas situation på arbetsmarknaden.

– Jag är glad att många nu insett det som SFP sagt en längre tid, att vi behöver utveckla vårt system. Istället för att sitta i debatt efter debatt och stöta och blöta frågan, borde vi komma framåt, säger Henriksson.

– Det vore också lämpligt att kombinera arbetet med att se över dagvårdsavgifterna. SFP har talat för fyra timmar avgiftsfri småbarnspedagogik för alla barn som fyllt tre år.

Samtliga riksdagspartiers ordförande diskuterade behovet att förnya föräldraledigheterna på Aamulehtis och YLEs gemensamma kommunalvalsdebatt i Tammerfors igår.

Strand ställer skriftligt spörsmål om betalningsanmärkningar

Riksdagsman Joakim Strand har ställt ett skriftligt spörsmål till regeringen om att förkorta betalningsanmärkningarnas giltighetstid och om att införa ett positivt kreditregister.

Läs föregående artikel

Avstå från tvångsutvisningar till Afghanistan!

Enligt uppgifter kommer Finland att i natt tvångsutvisa asylsökande till Kabul, trots att Afghanistan enligt FN inte är ett säkert land.

Läs följande artikel