Henriksson kräver pengar för vaccinationsupplysningen!

Nu är det upp till bevis att ta den bristfälliga vaccinationstäckningen på allvar och rikta resurser till vaccinationsupplysning i hela landet, och speciellt i Österbotten.

Nu då regeringen fördelar de så kallade julklappspengarna finns det möjlighet att ta vaccinationsupplysningen i beaktande, frågan är om viljan finns, säger SFP:s partiordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson.

– Efter att idag ha besökt Malmska sjukhuset i Jakobstad för att höra mera om läget är det glädjande att höra att det inte uppdagats flera fall av mässling. Det är ändå uppenbart att det behövs mera medel för  vaccinationsinformation på en bred front för att i framtiden undvika liknande fall och för att öka vaccinationsnivån nationellt, säger Anna-Maja Henriksson.

– SFP har länge jobbat med att försöka få fram extra pengar för det här viktiga arbetet. Vi har lyft frågan också i en budgetmotion till riksdagen, där vi äskat på 200.000 euro för att öka vaccinationsupplysningen i hela landet, säger Henriksson. I fjol röstades vår budgetmotion ner. Nu är det dags att bekänna färg för Centern, Samlingspartiet och De Blå.

– Vi har ett läge i Finland som måste tas på stort allvar med tanke på den nationella hälsosäkerheten. De närmaste dagarna avgörs hur viktig frågan är i praktiken för regeringsleden, avslutar Henriksson.

Torvalds: Att lämna eller inte lämna, det måste Storbritannien ta ställning till

I ett beslut nu på måndagen (10.12) avgjorde EU-domstolen frågan om Storbritanniens rätt att stanna kvar i unionen. Enligt EU-rätt kan landet besluta sig för att stanna kvar i unionen utan de andra medlemsländernas godkännande.

Läs föregående artikel

Torvalds: Österrike bromsar framsteg i CO2-förhandlingarna

På måndag hålls den fjärde trepartsförhandlingen mellan Europaparlamentet, Rådet och EU-kommissionen i frågan om koldioxidutsläpp för personbilar, där Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP/ALDE) fungerar som en av huvudförhandlarna.

Läs följande artikel