Karin Cederlöf ny kretsordförande för SFP i Nyland

Svenska folkpartiet i Nyland samlades till kretsmöte lördagen den 13 april i Sibbo. Kretsmötet valde Karin Cederlöf till ny kretsordförande. Cederlöf är fullmäktigeledamot i Esbo sedan år 2021 och i Västra Nylands välfärdsområde sedan år 2022. Cederlöf är också medlem i HUS sammanslutnings styrelse. Cederlöf är till utbildningen jurist och arbetar som ministerietjänsteman med miljölagstiftning som ansvarsområde. Cederlöf ser fram emot att inleda arbetet för kretsen.

– Jag är väldigt glad och entusiastisk över att få börja lotsa Nylands krets. Jag tackar varmt för förtroendet, säger Cederlöf.

Cederlöf vill bidra till att öka den politiska debatten inom kretsen och locka nya människor med i verksamheten, både med svensk- och finskspråkig bakgrund. Fokus det kommande året kommer att ligga på de kommande valen: kommunalvalet och välfärdsområdesvalet, som hålls år 2025. Kretsen ansvarar för kampanjen och kandidatrekryteringen i välfärdsområdesvalet.

– Partiets understöd är inte på en tillfredsställande nivå just nu. Det kommer att krävas arbete för att vässa våra budskap och sätta ner foten i frågor som är viktiga för våra väljare. Min personliga målsättning som kretsordförande är att vi utökar vårt understöd i Nyland i nästa års två val. För att lyckas behöver vi hela kretsens och lokalt aktivas insats, säger Cederlöf.

Cederlöf efterträder Hanna Lönnfors från Borgå som kretsordförande.

Till vice ordförande valdes Kicka Lindroos från Sibbo och Werner Orre från Raseborg.

Kretsmötet valde följande personer till SFP i Nylands kretsstyrelse för det kommande verksamhet:

Ordinarie ledamot – Ersättare
Elin Andersson, BorgåHilding Mattsson, Borgå
Kristina Lindfors, LovisaBenita Ekebom-Jönsas, Lovisa
Göran Wallén, LappträskSten Lindgren, Mörskom
Stig Strandberg, TräskändaJohan Sundholm, Nurmijärvi
Frida Forsblom-Prittinen, VandaHåkan Sandell, Vanda
Stefan Stenberg, GrankullaAnna Lena Karlsson-Finne, Grankulla
Jenny Mäkinen, KyrkslättPeter Sundelin, Kyrkslätt
Leif Wirtanen, LojoKim Juntunen, Sjundeå
Susanne Kollin, HangöIrene Kvarnström, Ingå
Otto Långvik, RaseborgPia Franzén, Raseborg
Ida Flemmich, Svensk UngdomJacob Flemmich, Svensk Ungdom
Solveig Halonen, Svenska kvinnoförbundetTonya Aurto, Svenska kvinnoförbundet
Monica Björkman, Svenska seniorerGustav Båsk, Svenska seniorer

Henrik Meinander ställer upp i EU-valet

Henrik Meinander, femte generationens helsingforsare, kandiderar i EU-valet för Svenska folkpartiet i Finland. Han är sedan 2001 professor i historia vid Helsingfors universitet och har både i sin vetenskapliga produktion och offentliga uttalanden i regelbundet analyserat och kommenterat Europeiska unionens utveckling och utmaningar. Meinander är en hängiven anhängare av en handlingskraftig och dynamisk union och ser ett stort behov av att Europaparlamentet har ledamöter som kan också annat än politisk retorik och valtaktik.

Läs föregående artikel

Tomas Björkroth omvald till ordförande för SFP i Egentliga Finland

Svenska folkpartiet i Egentliga Finland har på sitt kretsmöte den 13.4.2024 i Pargas valt styrelse och presidium för 2024–2025. Tomas Björkroth från Pargas omvaldes till kretsordförande. Till vice ordförande omvaldes Markus Blomquist från Åbo och Roger Hakalax från Kimitoön.

Läs följande artikel