Säkerhetspolitiken kan inte bygga på förhoppningar

Den första televiserade debatten gav orsak att påminna presidentvalskandidaterna om att Finlands folk förtjänar klarspråk om våra utrikes- och säkerhetspolitiska vägval.

– Finlands utrikes- och säkerhetspolitik kan inte bygga på fromma drömmar, säger Svenska folkpartiets kandidat, Europaparlamentariker Nils Torvalds.

– Sedan det första korståget på 1100-talet så har Finland dragits in i varenda konflikt i östersjöområdet. Att kandidaterna nu låtsas som om Finland kan hålla sig utanför konflikter är direkt oärligt.

Tanken om att då en konflikt uppstår, så skapas nog koalitionerna automatiskt, är skrattretande. Det är dessutom märkligt att påstå att Finland skulle välja sida i en konfliktsituation: alla verkar vara överens om att Finland hör hemma i väst – det är därmed ganska uppenbart i vilken gemenskap vi bör vara.

– Det enda ärliga är att säga att Finland hör hemma i NATO och det vet de andra kandidaterna också. Så varför inte tala klarspråk?

Rehn-Kivi om alkohollagen: Folkhälsan viktigare än lätt åtkomst

Alkohollagens syfte var att minska på alkoholkonsumtionen och dess negativa följder i vårt samhälle.

Läs föregående artikel

Adlercreutz: Nedmonteringen av sjukhusen måste läggas på is

SFP:s vice ordförande och riksdagsledamot Anders Adlercreutz kräver att regeringen avbryter verkställandet av jourreformen, det vill säga nedmonteringen av sjukhusen och centraliseringen av de mindre sjukhusens operationsverksamhet.

Läs följande artikel