Sara von Bonsdorff blir ny assistent till riksdagsledamot Veronica Rehn-Kivi

Sara von Bonsdorff från Esbo är riksdagsledamot Veronica Rehn-Kivis (SFP) nya assistent. von Bonsdorff är politices kandidat och studerar till magister i folkrätt vid Åbo Akademi. Hon påbörjar arbetet som riksdagsassistent den 1 februari.

Det senaste året har von Bonsdorff jobbat för ALDE:s ungdomsförbund European Liberal Youth, LYMEC, och har tidigare arbetserfarenhet som tjänsteman för Svensk Ungdom och SFP i Åbo. 

 

– Jag är väldigt motiverad att få påbörja arbetet tillsammans med Veronica och det skall bli intressant att fortsätta det politiska arbetet inom SFP på riksdagen, säger von Bonsdorff.

– Det var en glädje att se att så många unga och erfarna personer var intresserade av arbetet som riksdagsassistent. Jag ser fram emot att få börja jobba tillsammans med min nya medarbetare Sara von Bonsdorff, som har en bakgrund inom EU-politiken men även militären, där hon gjort frivillig militärtjänstgöring. Hon är både motiverad och verkar vara perfekt för jobbet, säger Rehn-Kivi.

von Bonsdorff efterträder Rosanna Blomster som sedan november tillfälligt har fungerat som riksdagsassistent för både Veronica Rehn-Kivi och Sandra Bergqvist.

Nylander vill bli styrelseordförande

I välfärdsområdesvalet fick Svenska folkpartiet ett mycket stort förtroende i Östra Nyland. SFP blev det klart största partiet med 20 mandat av totalt 59. Mikaela Nylander fick med sitt personliga röstetal (1990) flest röster i valet. Det stora förtroende SFP fick innebär att det är naturligt att partiet väljer styrelseordförandeposten eftersom posten är så central.

Läs föregående artikel

Henrik Wickström till andra vice ordförande i styrelsen för Västra Nylands välfärdsområde

Svenska folkpartiet gjorde i Västra Nylands välfärdsområde ett mycket gott val och blev det tredje största partiet med 12 invalda. SFP:s röstkung Henrik Wickström siktar nu efter det enorma stöd han fick i valet på en plats inom styrelsepresidiet. Wickström fick tredje mest röster i hela landet med totalt 5865 antal röster. Som resultat från de politiska förhandlingarna mellan de politiska partierna i västra Nyland kommer SFP att få andra vice ordförandeposten i styrelsen.

Läs följande artikel