Se möjligheter i närsjukhusen – Raseborgs sjukhus verksamhet måste tryggas!

SFP:s vice ordförande Henrik Wickström är orolig för hur de kommande månaderna ska se ut på Raseborgs sjukhus. Sjukhuset har inget avtal med någon serviceproducent om hur allmänläkarjouren ska fungera fr.o.m. slutet av mars 2023. Därtill har inte beslut om rekryteringstillägg och sk. besökstillägg gjorts för personalen. Dessa tillägg är nödvändiga för att garantera tillgången till personal för alla de funktioner som finns på sjukhuset.

– Jag anser att det är förkastligt att agera så här. Personalen måste leva konstant i osäkerhet. Det känns som om man skulle vilja medvetet köra ner Raseborgs sjukhus verksamhet. Det känns fel, säger Wickström.

Wickström lyfte upp de här frågorna inför styrelsemötet för HUS samkommun i dag på måndagen. 

– Jag fick bekräftat att frågan om tilläggen ska skötas men jag är fortsättningsvis orolig gällande situationen med allmänläkarjourens verksamhet. Än har man inte hittat en serviceproducent som kunde erbjuda servicen. Det här bör lösas i snabb takt, säger Wickström.  

– Vi måste få  klara besked angående Raseborgs sjukhus. Nu lever vi i en osäker situation vilket inte alls är bra. I början av nästa år kommer välfärdsområdet att inleda planerandet av sin servicestrategi. I samband med det arbetet måste vi hitta lösningar som stabiliserar sjukhusets verksamhet framöver, säger Wickström som även fungerar som styrelsens andra viceordförande i Västra Nylands välfärdsområde. 

Mathias Mattsson vill bli ordförande för SFP i Åbo – ”Det ska vara meningsfullt och roligt att vara med i verksamheten”

Mathias Mattsson, 30 år, ser Åbo som en ständigt växande stad med utvecklingsmöjligheter för att bli en ännu trivsammare plats att bo på, oberoende av livssituation eller ålder. Pargasbördige Mattsson har varit Åbobo i snart över 10 år och var uppställd som kandidat för SFP i Åbo i kommunalvalet 2021. Mattsson ser en enorm potential i staden och vill gärna se mera satsningar gällande företagsamhet samt unga vuxnas välmående. Riksdagsvalet närmar sig och där vill Mattsson vara med och dra sitt strå till stacken.

Läs föregående artikel

Adlercreutz valdes till vice ordförande för riksdagens nya grupp för entreprenörskap – gruppen samlade representanter från alla partier

En grupp för entreprenörskap har igår grundats i riksdagen för att öka växelverkan mellan företagare och beslutsfattare. Saara-Sofia Sirén (Samlingspartiet) valdes till ordförande för entreprenörsgruppen och Anders Adlercreutz (SFP) till vice ordförande.

Läs följande artikel