SFP i Esbo nominerade nya kommunalvalskandidater

SFP i Esbo nominerade på onsdagen nya kommunalvalskandidater. De nya kandidaterna är Karin Cederlöf, Julia Hellsten, Linda Sederholm och Christian Thibault.

Karin Cederlöf är aktiv i Kvinnoförbundet i Esbo och rättsnotarie till utbildningen.

– Jag vill arbeta för ett klimatsmart och hållbart Esbo.  Det behövs större insatser för att Esbo ska uppnå sitt mål om klimatneutralitet år 2030. Även ungas och äldres välmående bör prioriteras inkommande fullmäktigeperiod, säger Cederlöf.

Även Julia Hellsten vill jobba för ökad trivsel. 

– Jag vill att Esbo ska vara en bra och trivsam stad att bo i. Därför vill jag jobba för att det ska finnas grönområden, välfungerande kollektivtrafik och att Esbo gör klimatsmarta val, konstaterar Hellsten.

Linda Sederholm ställer upp i kommunalvalet för att hon upplever att det behövs fler tekniskt kunniga i politiken. 

– Jag vill jobba för ett hållbart, miljövänligt Esbo där man fattar faktabaserade beslut, säger Sederholm.

Christian Thibault har kandiderat i tidigare kommunalval och vill fortsätta att jobba för att Esbo också i framtiden ska vara en levande stad där alla esbobor kan trivas och känna sig hemma.

Anne Ahlefelt, som är ordförande för SFP i Esbo, är glad att nomineringarna kommit så här långt.

– Vi har en fin blandning av kandidater från olika stadsdelar, i olika åldrar och med en hyfsad könsfördelning. Jag är speciellt glad, att vi har många nya kandidater och stor variation vad gäller kunnande. Kommunalpolitiken mår bra av människor i olika livsskeden och med olika erfarenheter, säger Ahlefelt.

SFP i Helsingfors godkände budgetsämjan: tryggar servicen, tillväxt och en ekonomiskt hållbar och långsiktig linje

Svenska folkpartiets stadsfullmäktigegrupp godkände på sitt möte på onsdagen uppgörelsen med samlingspartiet, de gröna och socialdemokraterna om nästa års budget i Helsingfors.

Läs föregående artikel

Borgarsdóttir Sandelin: En långsiktig och hållbar boendepolitik

Helsingfors stadsfullmäktige har igår godkänt åtgärdsprogrammet för boende och till boende hörande markanvändning (BM-programmet). Fullmäktigeledamot Silja Borgarsdóttir Sandelin, som höll SFP:s gruppanförande, är nöjd med programmet.

Läs följande artikel