SFP i Helsingfors: Cecilia Ehrnrooth ställer upp för omval

Nuvarande kretsordförande i Helsingfors Cecilia Ehrnrooth ställer upp för omval till kretsordförandeposten för SFP i Helsingfors. Hon har lett Helsingfors krets sedan 2016.

– Som det nu ser ut har vi tre val framför oss under det närmaste året, av vilka landskapsvalet är redan i oktober. Det finn ännu många öppna frågor gällande landskapsreformen och dessa vill jag vara med och påverka tillsammans med kretsstyrelsen. Hur den svenska social- och hälsovården ska ordnas, hur närservice ska tryggas för helsingforsare och hur de olika regionerna inom hela landskapet ska vara representerade är några av de viktiga frågor vi ska lyfta fram, säger Cecilia Ehrnrooth.

Hon ser ett arbetsdrygt men avgörande år framför sig där kretsen har en viktig roll i att vara med och forma det nya landskapet.

– Vi har ett brådskande år framför oss och jag ser fram emot att fortsätta samarbeta i kretsen och mellan kretsar kring de frågor som är viktiga för oss helsingforsare. Att se till att vi finns representerade där det fattas beslut är det som vi ska jobba hårt för både före och efter valen, tillägger Cecilia.

SFP i Helsingfors håller sitt kretsmöte den 21 april då nya kretsstyrelsen väljs.

 

SFP delar kommundirektörernas oro för vårdreformen

Det finns risk för att skattebetalarnas egendom säljs ut, då förlorar samhället möjligheten att styra utbudet av vård.

Läs föregående artikel

Löfström vill veta varför Finlands honorärkonsul i Barcelona sades upp

Det är oerhört anmärkningsvärt att ett demokratiskt europeiskt lands regering kräver att ett annat EU-land avskedar sin mångårige honorärkonsul bara för att den ätit lunch med en folkvald politiker som haft annan åsikt än landets regering.

Läs följande artikel