SFP i S:t Karins ingick valförbund med Centern och KD

S:t Karins Centern, Kristdemokraterna och Svenska folkpartiet har den 8 juni 2020 undertecknat ett valförbund inför kommande kommunalvalet 2021.

Fullmäktige i S:t Karins har 51 ledamöter. I det nuvarande fullmäktige har Centern två platser, Kristdemokraterna tre och SFP en plats.

Mittengruppen har som målsättning att öka på platsantalet i nästa års fullmäktige.

– Centern går in i valförbundet med glädje, ett valförbund som redan är en tradition. Via valförbundet får också Centern många viktiga frågor vidare. En bra vardag och barn samt naturen är centrala frågor för oss, säger Centern i S:t Karins ordförande Marko Heimonen.

– Jag är glad av att vårt samarbete fortsätter, de kommande åren kommer att vara utmanande gällande både ekonomin och investeringarna. De svenskspråkigas andel växer inom staden och det är ytterst viktigt att dessa representeras inom stadens beslutsfattande, säger SFP i S:t Karins ordförande Åsa Gustafsson.

– Kristdemokraterna vill vara rösten för dem som inte hörs inom stadens beslutsfattande. Alla de grupper som är i en sårbar situation bör tas i beaktande, även om staden har ekonomiska utmaningar. Samarbetet med Centern och SFP har burit frukt, via detta kan vi arbeta bättre för alla de frågor som är viktiga för oss, säger S:t Karins Kristdemokraters ordförande Jaana Shelby.

Mittengruppens målsättning är att trygga grundservice för alla åldrar, öka på stadens livskraftighet via sysselsättning, företagsamhet, fungerande trafikförbindelser och trygg boendeomgivning. Mittengruppen vill att hela regionen har ett bra samarbete, så att landskapet kan ta hand om alla och bygga på en ljusare framtid.

Bakom kulisserna #3

Bakom kulisserna gästas den här gången av statssekreterare, kanslichef Martti Hetemäki. Tillsammans med partiordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson och Ted Urho diskuteras bland annat ekonomi, goda råd och Åland.

Läs föregående artikel

Rehn-Kivi: Snabba insatser för att stöda barn och unga behövs

– Snabba insatser behövs för att stöda de barn och unga som blivit efter i skolarbetet eller mått dåligt i samband med skolstängningen. Regeringens satsningar på barn och unga görs för att misstagen på 1990-talet inte får upprepas.

Läs följande artikel