SFP och Centern ingår valförbund i Mellersta Nylands välfärdsområde

Svenska folkpartiet och Centern i Nyland ingår valförbund i Mellersta Nylands välfärdsområde inför välfärdsområdesvalet 23.1.2022. Det rör sig om ett så kallat tekniskt valförbund där SFP ställer upp 5 kandidater och Centern 81 kandidater. Full lista är 86 kandidater.

– Ett valförbund mellan SFP och Centern i Mellersta Nylands välfärdsområde är en naturlig fortsättning på ett sedan länge fungerande samarbete på kommunal nivå. I senaste kommunalval hade SFP och Centern valförbund i Mäntsälä, Träskända och Tusby. Vi är glada att samarbetet kan fortsätta också på välfärdsområdesnivå, säger SFP i Nylands kretsordförande Hanna Lönnfors.

– Centern och SFP har som gemensam målsättning att garantera god och fungerande närservice. Jag tror att detta blir en bra grund med tanke på valet och välfärdsområdet, konstaterar Tea Nieminen, Centerns valchef i Mellersta Nyland 

Henriksson: Vi måste arbeta mot kvinnovåld varje dag

I dag är det den internationella dagen mot våld mot kvinnor. Arbetet för att bekämpa våld mot kvinnor måste ändå göras alla dagar om året. Regeringen har flera projekt på gång som förbättrar brottsoffrens ställning, ingriper i våld och ökar jämställdheten.

Läs föregående artikel

Sigfrids och Biaudet: Motivation och lämplighet bör vara kriterier för att utföra värnplikten – inte kön

Idag har den parlamentariska arbetsgruppen som synat framtidens värnplikt publicerat sitt förslag. Svensk Ungdoms förbundsordförande Frida Sigfrids anser inte att förslaget är tillräckligt ambitiöst och att det ännu är väldigt könsfixerat, även om arbetet gått åt rätt håll. Sigfrids är ändå glad över att SFP:s riksdagsledamot Eva Biaudet starkt fört fram jämlikheten och jämställdheten även om bägge två hade önskat att kommitten föreslår större förändringar.

Läs följande artikel