SFP stödjer Ukraina med 10 000 euro

Svenska folkpartiets partistyrelse beslöt på måndag kväll att stödja det krigsdrabbade ukrainska folket med 10 000 euro.

– Det som nu sker i Ukraina är fruktansvärt och landet är på väg in i en humanitär kris. Läget i Ukraina är kritiskt och SFP vill ge sitt bidrag och stödja det ukrainska folket i den obeskrivligt hemska situation de lever i, säger SFP:s partisekreterare Fredrik Guseff.

SFP:s ekonomiska bidrag till Ukraina kommer att betalas till Röda korset som är på plats i Ukraina och vid gränserna för att rädda liv.

Cecilia Achrén siktar på kretsordförandeposten

Cecilia Achrén, långvarig verksamhetsledare för SFP i Egentliga Finland, ställer sig till förfogande i valet av ny kretsordförande. Valet går av stapeln i april, efter att sittande ordförande Regina Koskinen har meddelat att hon inte ställer upp för omval.

Läs föregående artikel

Ollikainen: Bostadsmarknaden måste fungera på ett rättvist sätt

Riksdagen förde idag en debatt om statsrådets redogörelse för utvecklande av bostadspolitiken för perioden 2021–2028. I Svenska riksdagsgruppens gruppanförande betonade riksdagsledamot Mikko Ollikainen vikten av en bostadsmarknad som beaktar den allmänna samhällsutvecklingen och människors olika behov.

Läs följande artikel