Torvalds stöder ALDE-gruppens åtgärdsplan för flyktingkrisen

Den liberala gruppen i Europaparlamentet, ALDE, har idag presenterat sin vägkarta för hanteringen av flyktingkrisen. Nils Torvalds (SFP) stöder initiativet.

– Situationen förvärras dag för dag. Medlemsländerna stänger sina gränser, sätter upp nationella kvoter och tävlar om vem som kan erbjuda sämsta möjliga situationen för – och det här borde alla vid det här laget förstå – våra medmänniskor. Att leka het potatis med människoliv är oacceptabelt. Därför är jag glad över att den liberala gruppen kommit med konkreta förslag på åtgärder som måste fattas nu och inte nästa år, säger Torvalds.

– Givetvis måste åtgärderna diskuteras, men någon måste komma med förslag och det har vi nu gjort. Den här krisen går inte att lösas om den politiska viljan saknas. Och om den politiska viljan inte finns nu – vad säger det om oss? Tiden är slut för ”business as usual”, avslutar han.

Se Torvalds inlägg om åtgärdsplanen: https://www.youtube.com/watch?v=xQ0qGk7YwMk

Strand: Dags för regeringen att stöda företagsamhet

- I de flesta företag är det självklart att utveckla och satsa på de områden som går bra. På det sättet blir företaget bättre, skapas nya resurser för framtidsinvesteringar och även möjligheterna att ta ut vinst ökar.

Läs föregående artikel

Haglund: Regeringens signaler allt otydligare

Finland ska inte konfiskera asylsökandes egendom, säger Carl Haglund.

Läs följande artikel