Torvalds vice ordförande för ALDE-gruppen i Europaparlamentet

Den liberala ALDE-gruppen valde i veckan sitt presidium för resten av mandatperioden. SFP:s Europaparlamentariker Nils Torvalds valdes till ALDE:s andra vice ordförande.

– Posten som vice ordförande ger mig en möjlighet att få en bättre helikoptersyn på allt som sker i Europaparlamentet. Jag ser fram emot att få fortsätta arbeta för ett bättre och hållbarare Europa, nu med utökade möjligheter att göra det, säger Torvalds.

Torvalds kommer tillsammans med gruppordförande Guy Verhofstadt och de andra vice ordförandena att leda gruppens arbete i Europaparlamentet och förnya den liberala gruppen.

– Den senaste tiden har ALDE inte fungerat så bra som jag hade hoppats. Det finns mycket att reda upp och förbättra i gruppens interna processer. Det kommer att vara både utmanande och inte alltid så angenämt.

– Styrkeförhållandena mellan de politiska grupperna skiftade i samband med tisdagens val av Antonio Tajani (EPP) till talman. ALDE måste vara en stark kraft i att föra EU framåt och inte backa mot det förflutna. För att kunna göra det måste gruppen fungera bra, och det är där vi ska börja.

Venevero on todella harkitsematon

Den planerade båtskatten riskerar att kosta mer skattemedel än den tänkt inbringa, och är orättvis eftersom den drabbar skärgårdsbefolkningen, som behöver båt för sitt vardagliga liv.

Läs föregående artikel

Trumps tal visar att ett starkt och enigt EU behövs

SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson anser att USA:s nya president Donald Trumps installationstal igår klart visar att ett starkt och enat EU behövs.

Läs följande artikel