Vill FSD rasera den finlandssvenska skolan?

Det krävs en lagändring för att tillgodose FSD:s vice ordförandes krav på tvåspråkig undervisning i Isnäs. Är FSD redo att ta konsekvenserna?

Finlands Svenska Socialdemokraters vice ordförande Anette Karlsson har i Loviisan Sanomat uppmanat Lovisa stad att till undervisnings- och kulturministeriet lämna in en ansökan om att få inleda tvåspråkig undervisning i Isnäs. Karlsson avser tydligen att lagen om grundläggande utbildning ska ändras så att rent tvåspråkiga skolor med två undervisningsspråk ska tillåtas.

– Talar Karlsson endast för egen del eller för hela FSD, frågar riksdagsledamot Mikaela Nylander då Svenska Folkpartiets partifullmäktige sammanträdde idag i Helsingfors.

– Det är verkligen synd om det inte för FSD räcker med att arbeta för tidigareläggning av all språkundervisning, språkbad och -duschar och regelrätta språkskolor, säger Nylander.

Resolution från Svenska folkpartiets fullmäktigemöte

I ett läge där social- och hälsovårdsreformen fortfarande i stort sett är ett oskrivet blad är det bakvänt att regeringen redan i det här skedet skär ner på och begränsar verksamheten vid sjukhusen – långt innan resten av reformen är klar.

Läs föregående artikel

Haglund: Regeringen bör reformera arbetsförmedlingen

- Arbetsförmedlingen i vårt land bör reformeras, konstaterade Svenska folkpartiets ordförande Carl Haglund idag då SFP:s partifullmäktige diskuterade sysselsättningsläget under sitt möte i Helsingfors.

Läs följande artikel