Wallin erbjuder regeringen lösningar

Regeringens sysselsättningspaket uppvisar visserligen ljusglimtar, men lever inte på långt när upp till de förväntningar som regeringen själv skapade för det.

– Det är tydligt att paketet inte är uppgjort med den ambitionsnivå som krävs för att ge landet ett lyft. Regeringen har till exempel valt att ignorera sitt eget löfte om 110 000 nya jobb och en sysselsättningsgrad på 72 procent under valperioden, säger Svenska riksdagsgruppens ordförande, riksdagsledamot Stefan Wallin.

Tidigare under hösten presenterade Svenska riksdagsgruppen en egen åtgärdslista för att förbättra sysselsättningsläget. Enligt Wallin står listan till regeringens förfogande, ifall det uppstår en vilja att höja ambitionsnivån i arbetet med att sysselsätta arbetslösa.

– Vi avstår från alla anspråk på åtgärdernas upphov eftersom det är bråttom att få folk i arbete nu. För att ytterligare ge regeringen hjälp på traven kommer vi snart att föreslå en familjepolitisk helhetsreform för att höja sysselsättningsgraden för kvinnor – även den ställer vi fritt till regeringens förfogande, säger Wallin, som håller riksdagsgruppens gruppanförande i remissdebatten om regeringens budgetförslag senare i dag.

Riksdagsgruppens tio åtgärdspunkter för att förbättra sysselsättningsläget

Regeringen spelar hasard med skärgården!

Enligt finansministeriet är svenskspråkighet inte längre ett kriterium för hur statsandelarna beviljas efter vårdreformen.

Läs föregående artikel

Henriksson vill se Lundberg som Nordiska Rådets president

Finlands delegation i Nordiska Rådet beslutade idag onsdag att föreslå Britt Lundberg till Nordiska Rådets president.

Läs följande artikel