Wallin tuomitsee syyrialaisia sairaaloita vastaan tehdyt hyökkäykset

Svenska riksdagsgruppens ordförande, medlemmen i utrikesutskottet och tidigare försvarsministern Stefan Wallin kräver att det internationella samfundet vidtar åtgärder mot Rysslands agerande i Syrien.

– Vi kan inte låta dessa krigsbrott gå obestraffade. Det internationella samfundet har nu ett ansvar att ställa Ryssland till svars för sitt omänskliga agerande. Att bomba civila i sjukhus hade jag inte trott att ens Putin- och al Assadregimerna skulle nedlåta sig till, säger Wallin.

Ryssland förnekar att landet skulle ha haft något med bombningarna av M10-sjukhuset i östra Aleppo att göra. Utrikesminister Lavrov säger att han nu vill ha bevis på att det skulle ha varit ryska flygplan som enligt uppgift släppte ned oljefat över sjukhuset, där hundratals krigsdrabbade civila vårdas.

– Rysslands krav på bevis är inte mycket värt då man oavsett vattentät bevisföring ändå kategoriskt förnekar sitt ansvar för sina handlingar. Den ryska svartmålningen av den intenationella mellanrapporten kring nedskjutningen av det malaysiska passagerarplanet är ett annat färskt exempel på denna oförsvarliga ansvarsflykt.

Nylund och Henriksson kräver finansiering för trafikprojekt

Riksdagsledamöterna Mats Nylund och Anna-Maja Henriksson lämnade tillsammans in två budgetmotioner om regionala trafikprojekt. Ledamöterna vill stärka regionens konkurrenskraft och säkerheten på landsvägarna.

Läs föregående artikel

Akutvården får inte centraliseras

SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson godkänner inte regeringens planer att centralisera räddningsväsendet och den prehospitala akutvården.

Läs följande artikel