Artiklar

ANNA-MAJA HENRIKSSON: ÅTTA ÅR VID RODRET – NU VÄNTAR EUROPAPARLAMENTET

Efter åtta händelserika år som ordförande för Svenska folkpartiet (SFP) reflekterar Anna-Maja Henriksson över sina erfarenheter och blickar framåt mot nya utmaningar i Europaparlamentet. Under hennes tid som ordförande har SFP genomgått både framgångar och utmaningar, och hon är stolt över vad partiet har åstadkommit under hennes ledarskap.

Joakim Strand om sin nya ministerroll och framtiden för Kvarkenbron

Joakim Strand (SFP) har nyligen tillträtt som Europa- och ägarstyrningsminister och efterträder därmed Anders Adlercreutz (SFP). Efter några månader i sin nya roll, reflekterar han om sina erfarenheter inom både ägarstyrning och EU-frågor samt visionerna för framtiden. En fråga som särskilt engagerar honom är den om Kvarkenbron, eller som den numera kallas, ”Nordic Connector” – en fast förbindelse mellan Finland och Sverige som enligt Strand kan bli avgörande för båda ländernas framtida säkerhet och ekonomiska konkurrenskraft.

Fokus på nytänkande och utbildning: Adlercreutz om sitt ledarskap och fem teser som nybliven undervisningsminister

Anders Adlercreutz har nyligen tagit över efter Anna-Maja Henriksson (SFP) som partiordförande för Svenska folkpartiet och som Finlands undervisningsminister. Efter några månader på sin post reflekterar han över sin nya roll och sina visioner för både partiet och den finländska utbildningspolitiken. Adlercreutz delar även med sig de fem teser han formulerat som grund för sitt arbete som undervisningsminister.