Adlercreutz & Wickström: Vi vill se fler närtåg mellan Hangö och Helsingfors

Svenska folkpartiets riksdagsledamöter Anders Adlercreutz och Henrik Wickström gläds över att VR idag inledde sina första direkta tågturer mellan Helsingfors och Hangö. Både Adlercreutz och Wickström deltog i invigningen av den nya tågförbindelsen vid Helsingfors järnvägsstation idag. De åkte också båda med det första tåget från Helsingfors mot Hangö.

 -Det här en fantastisk regional nyhet för Västnyland. Trots att det ännu handlar om några enstaka turer i veckan skapar det en öppning för en framtida utveckling av kustbanan och trafiken mot Hangö. Vi hoppas att vi i takt med att kustbanan utvecklas får se fler tågturer mellan Västnyland och Helsingfors. Det är också bra om Ingå station igen kan öppnas för tågtrafik, konstaterar Adlercreutz och Wickström. 

 Både Adlercreutz och Wickström ser tågtrafiken som en viktig del av Västnylands framtid. Regionens kommuner behöver nu tillsammans med staten och VR utveckla tågtrafiken med sikte mot 2030, då Esbostadsbanan blir färdig.

 -Det är viktigt att skapa en vision för hur tågtrafiken ska se, det hjälper kommunerna att locka till sig invånare. Det är också viktigt för oss att jobba för kustbanan och tågtrafiken mot Åbo. Vi hoppas att HRT-områdets invånare ska kunna använda VR:s nya tågförbindelse även inom den interna trafiken. Det är helt galet att man inte skulle kunna åka till exempel från Sjundeå till Helsingfors med nya H-tåget, säger Adlercreutz och Wickström.

Riksdagsledamot Mats Löfström kandidat i Europaparlamentsvalet

”Jag vill fortsätta med den starka och viktiga intressebevakningen för hela Svenskfinland och Åland i Europa”

Läs föregående artikel

Eva Biaudet ställer upp i EU-parlamentsvalet 2024

- Vår omvärld står inför stora utmaningar som påverkar vår framtid. Europaparlamentet stiftar lagar som påverkar oss alla från de största länderna och de minsta byarna. Det behövs beslutsfattare med erfarenhet, passion och kunskap för att tillsammans ge Europaparlamentet handlingskraft att visa vägen till ett livskraftigt EU, säger riksdagsledamot Eva Biaudet.

Läs följande artikel